Gombás gombócok
Újra egy gyors és fincsi "ropogtatnivaló" a gyerkőceinknek.
Gombás gombócok
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon sóval, borssal, petrezselyemmel (én egy pici grillfűszert szórok hozzá, hogy pikánsabb legyen), tört fokhagymával puhára pároljuk. A fehér mártással összekeverjük, nyers tojással kötjük.
Ha a massza kihűlt, lisztezett kézzel apró gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró zsiradékban megsütjük. Nálunk burgonyapürével nagy kedvenc, de kiváló főzelékfeltét.
Feltöltötte: timedli. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!