Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával
![]() |
Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával
Hozzávalók:
|
A nyúlhús rendkívül egészséges és az íze a csirkéhez hasonlít a legjobban. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az avokádótól.
Az elkészítés menete:
A morzsakalaphoz először vajat (tejérzékenyek margarint) és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát és kicsit átprítjuk. Ezután belekeverjük a pestót és ízlés szerint sózzuk. A lényeg, hogy formázható masszát kapjunk, ha nem akar összállni, adjunk hozzá még vajat, ha túl lágy, adjunk hozzá morzsát.
A combokat előkészítjük, megsózzuk és egy pataki tálban helyezzük. A burgonyát megpucoljuk, ketté vágjuk és 3-5 miliméterenként bevágjuk a tetejét, kb a krumpli 3/4-ig, a nyúlcomb mellé tesszük. Az egészet olajjal meglocsoljuk és megsütjük. A megsült combokra óvatosan rányomkodjuk a morzsát és további 5 percig sütjük.
A körethez először vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a négybe vágott mogyoróhagymát és megsózzuk. Amikor már a hagyma megpuhult, beletesszük a kockára vágott avokádót és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint teszünk bele kevés citromlevet és a bazsalikomot. Amikor a tejszín besűrűsödött, levesszük a tűzről.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: Ami DJF. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!