2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával

Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával
Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával

Hozzávalók:
  • 2 db nyúlcomb,
  • 2 db burgonya,
  • olaj, só, bors.
  • Morzsakalaphoz: kb 2 dkg vaj, 3-4 evőkanál kenyérmorzsa, 1 teáskanál zöld pesto, só.
  • Körethez: 20 dkg mogyoróhagyma, 1/2 avokádó, 1 dl tejszín, pár csepp citromlé, só, 1,5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom.
  • Pataki tál a comb sütéséhez.

A nyúlhús rendkívül egészséges és az íze a csirkéhez hasonlít a legjobban. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az avokádótól.

Az elkészítés menete:

A morzsakalaphoz először vajat (tejérzékenyek margarint) és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát és kicsit átprítjuk. Ezután belekeverjük a pestót és ízlés szerint sózzuk. A lényeg, hogy formázható masszát kapjunk, ha nem akar összállni, adjunk hozzá még vajat, ha túl lágy, adjunk hozzá morzsát.

A combokat előkészítjük, megsózzuk és egy pataki tálban helyezzük. A burgonyát megpucoljuk, ketté vágjuk és 3-5 miliméterenként bevágjuk a tetejét, kb a krumpli 3/4-ig, a nyúlcomb mellé tesszük. Az egészet olajjal meglocsoljuk és megsütjük. A megsült combokra óvatosan rányomkodjuk a morzsát és további 5 percig sütjük.

A körethez először vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a négybe vágott mogyoróhagymát és megsózzuk. Amikor már a hagyma megpuhult, beletesszük a kockára vágott avokádót és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint teszünk bele kevés citromlevet és a bazsalikomot. Amikor a tejszín besűrűsödött, levesszük a tűzről.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: Ami DJF. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media