2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Húsos palacsinta

Húsos palacsinta
Húsos palacsinta

Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 3 dl tej,
  • olaj,
  • szódavíz,
  • só.
  • A csirkepöri (töltelék) elkészítéséhez:
  • 5 csirkecomb, vagy 2 csirkemell,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 paradicsom,
  • 1 paprika,
  • őrölt pirospaprika,
  • a palacsinta bepanírozásához: liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa.

Az elkészítés menete:

A palacsintatésztát a jól megszokott módon elkészítem, majd hagyom pihenni, még elkészítem a tölteléknek szolgáló csirkepörit.

A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy serpenyőbe olajon üvegesre pirítom. Mikor már látjuk, hogy jó a hagyma, lehúzzuk a tűzről és beleszórunk pirospaprikát, ne túl sokat, és gyorsan keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre, vigyázzunk, ne legyen túl meleg a tűzhely, mert megéghet a paprika és akkor keserű lesz.

Beleteszem a megtisztított, apróra feldarabolt csirkehúst, jól összeforgatom, megsütöm.
Hozzá adom a szintén megtisztított és apróra vágott paprikát és paradicsomot. Jól összekavarom és lefedve kb. 45 percet hagyom összepárolódni lassú tűzön. Vízzel felönthetjük ha elfőne a leve, így egy kellemes, nem túl sűrű szaftot kapunk.

Ha ezzel elkészültünk, megvárjuk még kicsit kihűl és húsdarálón vagy passzírozón átdaráljuk, hogy jó sűrű, pépet kapjunk. Ezt fogjuk beletölteni a palacsintába.

Ügyesen kis hengereket formázunk a megtöltött palacsintákból és óvatosan bepanírozzuk őket a megszokott módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban arany barnára sütjük.

Tört krumplival, savanyúsággal tálalom.

Kicsit időigényes, de nagyon finom főfogás akár a vasárnapi ebédekhez.

Jó étvágyat!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media