Húsos palacsinta
![]() |
Húsos palacsinta
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A palacsintatésztát a jól megszokott módon elkészítem, majd hagyom pihenni, még elkészítem a tölteléknek szolgáló csirkepörit.
A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy serpenyőbe olajon üvegesre pirítom. Mikor már látjuk, hogy jó a hagyma, lehúzzuk a tűzről és beleszórunk pirospaprikát, ne túl sokat, és gyorsan keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre, vigyázzunk, ne legyen túl meleg a tűzhely, mert megéghet a paprika és akkor keserű lesz.
Beleteszem a megtisztított, apróra feldarabolt csirkehúst, jól összeforgatom, megsütöm.
Hozzá adom a szintén megtisztított és apróra vágott paprikát és paradicsomot. Jól összekavarom és lefedve kb. 45 percet hagyom összepárolódni lassú tűzön. Vízzel felönthetjük ha elfőne a leve, így egy kellemes, nem túl sűrű szaftot kapunk.
Ha ezzel elkészültünk, megvárjuk még kicsit kihűl és húsdarálón vagy passzírozón átdaráljuk, hogy jó sűrű, pépet kapjunk. Ezt fogjuk beletölteni a palacsintába.
Ügyesen kis hengereket formázunk a megtöltött palacsintákból és óvatosan bepanírozzuk őket a megszokott módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban arany barnára sütjük.
Tört krumplival, savanyúsággal tálalom.
Kicsit időigényes, de nagyon finom főfogás akár a vasárnapi ebédekhez.
Jó étvágyat!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!