Amerikai csokis keksz
Konyhában » Aprósütemények
A hozzávalókat nemes egyszerűséggel egy tálba teszem és összekeverem. Kissé ragacsos tésztát kapok, amiből kis golyókat formázok, majd a tenyeremmel szétlapítom kissé, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem egymás mellé. A sütés alatt a tészta majd elterü...Kókuszgolyó
Konyhában » Aprósütemények
A kókuszreszelék felét egy mélyebb tányérba szórjuk, a másik felét a többi száraz hozzávalóval együtt egy közepes méretű kavaróedénybe tesszük. A margarint megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk, majd az egészet összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. ...Darálós szívecskék
Konyhában » Aprósütemények
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálba teszem. A szobahőmérsékletű margarint belemorzsolom, majd hozzádolgozom a tojást is. Ha a tészta kemény, nem elég lágy, akkor egy kevés tejfölt adok hozzá. Ha a tészta túlságosan lágy, akkor egy k...Kókuszpuszedli
Konyhában » Aprósütemények
Karácsony előtt kb. másfél-egy héttel nekilátok az aprósütiknek, amik légmentesen zárható fémdobozkákban várják az ünnepet. A kókuszpuszit is karácsonyra szoktam elkészíteni, de bármilyen alkalomra kiváló, főleg időhiányban szenvedő anyukáknak.Mandulás töltött hókifli Timedli módra :-)
Konyhában » Aprósütemények
Hagyományos hókiflinek indult, és ez lett belőle. A lisztet összegyúrjuk a mandulával, csipet sóval, cukorral, tojással, margarinnal. Cipóvá formázzuk és kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudak...Kapucsínós szivecskék
Konyhában » Aprósütemények
A margarint habosra keverjük a porcukor felével. Hozzáadjuk a lisztet, diót, alaposan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a kakaóport és 3 tasak kapucsínóport. A tésztát egy órára betesszük a hűtőbe pihenni, majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk és előmelegíte...Vaníliás koszorú
Konyhában » Aprósütemények
Közepes méretű keverőtálban összekavarom a száraz hozzávalókat, a cukrot, lisztet, sót, pudingport és a sütőport. A margarint felolvasztom, az előző keverékre öntöm és kevés víz hozzáadásával jól gyúrható, nyújtható tésztát készítek. A húsdarálóra sütemény...Pudingos keksz
Konyhában » Aprósütemények
Nevével ellentétben nem igazán krémes, pudingos, hanem csak a tésztájának készítésekor használjuk a pudingport tojás helyett. Sokan nem is tudják, hogy a pudingporok legtöbbje csak keményítőből és aromákból áll (természetesen azért ellenőrizzük az összetev...Kókuszos kifli
Konyhában » Aprósütemények
8 tojás fehérjét 40 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt 30 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet keverünk hozzá, óvatosan, hogy a kemény hab össze ne törjön. A masszát evőkanállal kókuszreszelékbe ...Húsvéti mézes bárány
Konyhában » Aprósütemények
A hozzávalókat összekeverve lágy mézes tésztát gyúrunk. Fél órát hűtőben állni hagyjuk, majd lisztes nyújtódeszkán fél centi vastagra kinyújtjuk. Bárány formákat szaggatunk belőle, illetve apró füleket készítünk. A kész formát a bárány szőrének helyén leke...Narancsos csokihalmok
Konyhában » Aprósütemények
Mennyeien finom csokiskeksz receptet találtam. Kipróbáltam, és megosztom veletek is. A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verem. Hozzáadom, az egy csipetnyi sót is. A csokit gőz fölött megolvasztom (ez a mennyiség 1 táblányi csokit jelent, de nézzétek m...Marcipános kekszek
Konyhában » Aprósütemények
A marcipánt egy közepes keverőedénybe reszeltem (én piros színű marcipánt használtam), hozzáadtam a szobahőmérsékletű margarint, és a két tojás sárgáját. Robotgéppel összedolgoztam ezt a három hozzávalót, majd hozzáadtam a cukrot, és a lisztet rászitáltam....