2025. március 25., kedd - Irén, Írisz napja

mt

Kókuszgolyó

kókuszgolyó

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált háztartási keksz,
  • 10 dkg tejmentes margarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • 2 ek keserű kakaópor,
  • 2 ek cukrozott, instant kakaópor,
  • 1 dl koffein-mentes kávé,
  • 1 csomag kókuszreszelék,
  • 1 ek baracklekvár.

A golyók közepébe igény szerint tehető:

  • kimagozott meggy, esetleg egy szem mogyoró vagy mandula.

Ínyencek a tetejére csorgathatnak:

  • olvasztott étcsokoládét.

Az elkészítés menete:

A kókuszreszelék felét egy mélyebb tányérba szórjuk, a másik felét a többi száraz hozzávalóval együtt egy közepes méretű kavaróedénybe tesszük.
A margarint megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk, majd az egészet összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. A kávét forrón hozzáöntjük, majd figyelve arra, hogy a kezünket ne égesse meg, tésztát gyúrunk a morzsából. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, majd az előkészített kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tipp:

  • A kókuszreszelékbe forgatás előtt a közepébe tehetünk egy szem jól lecsöpögtetett, magvazott meggyet (kisgyermeknek soha nem rumosat), tisztított mandulát, vagy mogyorót.
  • Ha a kókuszreszelék nem tapadna eléggé a golyókhoz, akkor enyhén nedves kézzel formázzuk a golyókat.
  • Egy kevés fahéj a tésztának kellemes ízt ad.
  • Ha a tészta nehezen formázható, száraz, akkor kevés vizet, vagy rizstejet adhatunk még a tésztához.
  • Ínyencek a tésztába étcsokoládé-darabkákat is keverhetnek.
Desszertként tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media