Kókuszgolyó
![]() |
Kókuszgolyó Hozzávalók:
A golyók közepébe igény szerint tehető:
Ínyencek a tetejére csorgathatnak:
|
Az elkészítés menete:
A kókuszreszelék felét egy mélyebb tányérba szórjuk, a másik felét a többi száraz hozzávalóval együtt egy közepes méretű kavaróedénybe tesszük.A margarint megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk, majd az egészet összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. A kávét forrón hozzáöntjük, majd figyelve arra, hogy a kezünket ne égesse meg, tésztát gyúrunk a morzsából. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, majd az előkészített kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp:
- A kókuszreszelékbe forgatás előtt a közepébe tehetünk egy szem jól lecsöpögtetett, magvazott meggyet (kisgyermeknek soha nem rumosat), tisztított mandulát, vagy mogyorót.
- Ha a kókuszreszelék nem tapadna eléggé a golyókhoz, akkor enyhén nedves kézzel formázzuk a golyókat.
- Egy kevés fahéj a tésztának kellemes ízt ad.
- Ha a tészta nehezen formázható, száraz, akkor kevés vizet, vagy rizstejet adhatunk még a tésztához.
- Ínyencek a tésztába étcsokoládé-darabkákat is keverhetnek.
Jó étvágyat kívánok!