Fahéjas kusz-kusz
2023-07-21 23:01:23
 |
Hozzávalók:
- 2 ek olaj,
- 10 dkg nyers kusz-kusz,
- 1 kk só,
- 1 tk cukor,
- kb. 3 dl víz.
A prézlihez:
- 2 zsemle lereszelve,
- 4 ek olaj,
- 1 tk. fahéj,
- 1 ek cukor.
A tetejére tehető:
- baracklekvár,
- kakaópor,
- fahéjas porcukor,
- olvasztott csokoládé, vagy
- rizstejből készült puding.
|
Az elkészítés menete:
A még nyers, kemény kusz-kusz golyócskákat kevés olajon kicsit
megpirítom, mint mondjuk a tarhonyát főzés előtt. Vízzel felöntöm, pici
sót hozzáadok, majd 5 perc alatt készre főzöm. Ha közben a víz elfőne,
akkor azt folyamatosan pótolom. Amikor megfőtt, kevés cukorral édesítem. A megfőtt, puha, édes kusz-kuszt most félre
teszem és elkészítem a prézlit. Olajon aranybarnára pirítom a
zsemlemorzsa, fahéj és cukor keverékét, majd a már megfőtt kusz-kuszt
beleforgatom.
Még melegen kiporciózom, és desszertként vagy édes uzsonnaként tálalom. A tetejére baracklekvár, kakaópor, fahéjas porcukor, olvasztott csokoládé, vagy rizstejből készült puding is tehető.
Vitamin és ásványianyag tartalma miatt fejlődésben lévő gyermekek számára a kusz-kusz kifejezetten ajánlott.
Jó étvágyat kívánok!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!