2023. szeptember 30., szombat - Jeromos napja

mt

Fahéjas kusz-kusz

2023-07-21 23:01:23

kuszkusz

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj,
  • 10 dkg nyers kusz-kusz,
  • 1 kk só,
  • 1 tk cukor,
  • kb. 3 dl víz.

A prézlihez:

  • 2 zsemle lereszelve,
  • 4 ek olaj,
  • 1 tk. fahéj,
  • 1 ek cukor.

A tetejére tehető:

  • baracklekvár,
  • kakaópor,
  • fahéjas porcukor,
  • olvasztott csokoládé, vagy
  • rizstejből készült puding.


Az elkészítés menete:

A még nyers, kemény kusz-kusz golyócskákat kevés olajon kicsit megpirítom, mint mondjuk a tarhonyát főzés előtt. Vízzel felöntöm, pici sót hozzáadok, majd 5 perc alatt készre főzöm. Ha közben a víz elfőne, akkor azt folyamatosan pótolom. Amikor megfőtt, kevés cukorral édesítem. A megfőtt, puha, édes kusz-kuszt most félre teszem és elkészítem a prézlit. Olajon aranybarnára pirítom a zsemlemorzsa, fahéj és cukor keverékét, majd a már megfőtt kusz-kuszt beleforgatom.

Még melegen kiporciózom, és desszertként vagy édes uzsonnaként tálalom. A tetejére baracklekvár, kakaópor, fahéjas porcukor, olvasztott csokoládé, vagy rizstejből készült puding is tehető.

Vitamin és ásványianyag tartalma miatt fejlődésben lévő gyermekek számára a kusz-kusz kifejezetten ajánlott.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media