Narancsos csokihalmok
![]() |
Narancsos csokihalmok Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 40 perc) |
Az elkészítés menete:
A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verem. Hozzáadom, az egy csipetnyi sót is.
A csokit gőz fölött megolvasztom (ez a mennyiség 1 táblányi csokit jelent, de nézzétek meg a hátulján a pontos súlyát).
A darált diót a liszttel elkeverem, és belereszelem az egész narancs héját. Mivel a narancsokat általában durván kezelik vegyszerrel, amit a héjuk magába zár, így ha lehetséges, akkor bio-narancsot vegyetek erre az alkalomra.
A tojásfehérje habhoz lassan hozzákeverem a daráltdiós keveréket, és lassan belecsorgatom a csokit. Az egészet könnyedén összeforgatom. (Ha túlságosan kemény lenne a massza, még a narancs levéből is szabad belecsorgatni kicsit.)
175 fokra előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé kis halmokat teszek a masszából két kanál segítségével, és 10-12 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsan elkészíthető ételed receptjét fotóval!






