2025. november 27., csütörtök - Virgil napja

mt

Narancsos csokihalmok

fánk

Narancsos csokihalmok

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki,
  • 8 dkg darált dióbél,
  • 1 ek liszt,
  • 1 narancs reszelt héja,
  • 1 tojás fehérje,
  • 1 púpos ek cukor,
  • 1 csipet só.

(Elkészítési idő: 40 perc)

Az elkészítés menete:

A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verem. Hozzáadom, az egy csipetnyi sót is.

A csokit gőz fölött megolvasztom (ez a mennyiség 1 táblányi csokit jelent, de nézzétek meg a hátulján a pontos súlyát).

A darált diót a liszttel elkeverem, és belereszelem az egész narancs héját. Mivel a narancsokat általában durván kezelik vegyszerrel, amit a héjuk magába zár, így ha lehetséges, akkor bio-narancsot vegyetek erre az alkalomra.

A tojásfehérje habhoz lassan hozzákeverem a daráltdiós keveréket, és lassan belecsorgatom a csokit. Az egészet könnyedén összeforgatom. (Ha túlságosan kemény lenne a massza, még a narancs levéből is szabad belecsorgatni kicsit.)

175 fokra előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé kis halmokat teszek a masszából két kanál segítségével, és 10-12 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsan elkészíthető ételed receptjét fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media