2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 42.

[1]234 »

  • Töltött tök

    Konyhában » Főételek

    A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk majd ecetes, sós vízben kicsit előfőzzük. A zsemlét tejbe áztatjuk, a darált hússal, tojással, ételízesítővel, a tejföllel és friss petrezselyemmel összedolgozzuk. Az előfőzött tököket kivajazott sütőlapra fek...
  • Tökfőzelék

    Konyhában » Főételek

    Ne húzzuk a szánkat ha meghalljuk, hogy tökfőzelék! Inkább készítsük el nagyon finomra! :) Az elkészítés menete: A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, majd a magjait egy kanál segítségével kikaparom. Nagy lyukú reszelővel lereszelem, egy külön tálba t...
  • Aszalt szilvával töltött oldalas

    Konyhában » Főételek

    Az oldalast előkészítem, befűszerezem. Kés hegyével pár helyen megszurkálom a húst, a részekbe félbevágott aszalt szilvát nyomkodok. Ráhelyezem a szeletelt bacont, majd megcsorgatom mézzel. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve körülbelül 30 percet süt...
  • Majorannás csirkecomb

    Konyhában » Főételek

    A csirkecombokat alaposan mossuk meg, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával. A befűszerezett combokat helyezzük egymás mellé tűzálló edénybe, és csorgassuk meg 1-2 evőkanálnyi olíva olajjal. Szórjunk a tetejére majorannát, majd alu...
  • Krumplifőzelék recept

    Konyhában » Főételek

    A krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. Odatesszük főni annyi vízben, ami éppen, hogy csak ellepi. Megsózzuk, és dobunk bele 2 db babérlevelet. Amíg fő a krumpli, készítünk egy rántást körülbelül 5 evőkanál olajból, 2 evőkanál lisztből, egy c...
  • Ratatouille - francia lecsó recept

    Konyhában » Főételek

    A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a piros paprikát, majd ráteszem az előre megmosott és  felkockázott cukkinit. Kevés sóval, borssal fűszerezem (én delikátot is  szoktam bele tenni). A paradicsomoknak lehúzom a héját, és fél c...
  • Zöldséges tészta

    Konyhában » Főételek

    A megtisztított fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, és kevés olajon megpirítom. Vigyázok, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz. A megtisztított, apró csíkokra vágott zöldséget ráteszem a megpirított fokhagymára, sózom, borsozom és picit megpirítom. N...
  • Kapros halfilé

    Konyhában » Főételek

    A halfiléket sózom, borsozom, aki szereti pici citromlevet adhat hozzá, és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe egymás mellé rakom. A vöröshagymákat kevés olajon puhára párolom, beleszórom a kaprot majd felöntötm a tejszínnel, felforralom és azonnal le...
  • Lengyeles brokkoli (4 főre)

    Konyhában » Főételek

    Babapocak kímélő receptek Windisch Adrienne dietetikustól: Gőzben vagy enyhén sós vízben megfőzzük a brokkoli rózsákat. Amikor megpuhult, megszórjuk a vajon megpirított zsemlemorzsával.
  • Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával

    Konyhában » Főételek

    A nyúlhús rendkívül egészséges és az íze a csirkéhez hasonlít a legjobban. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az avokádótól. A morzsakalaphoz először vajat és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát és kicsit átprítjuk. ...
  • Bárányborda

    Konyhában » Főételek

    A báránybordákat megtisztítom, levágom a zsírosabb, faggyús részeket. Papírtörlőkendővel leitatom róla a nedvességet és jól befűszerezem a szárított rozmaringgal és a fűszersóval. Lapos tálba friss rozmaring ágat teszek, ezeket megkenem a zúzott fokhagy...
  • Húsos palacsinta

    Konyhában » Főételek

    Kicsit időigényes, de nagyon finom főfogás akár a vasárnapi ebédekhez. A palacsintatésztát a jól megszokott módon elkészítem, majd hagyom pihenni, még elkészítem a tölteléknek szolgáló csirkepörit. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy serpenyőbe ola...

[1]234 »

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media