Epres zsömle
Epres zsömle Hozzávalók:
|
Az epres zsömle látványától a férjem kisebb nevető görcsöt kapott, és nem értette, hogy miért is teszem a zsömlére az epret, de abból kiindulva, hogy a paradicsom is gyümölcs, és az is a zsömlén köt ki gyakran, nem is beszélve az eperlekvárról, miért ne tehetnénk a friss gyümölcsöt is a zsömlére.
Eleinte a lurkók is értetlenkedtek, és előbb leették az epret, majd megették a vajas zsömlét, de hamar rájöttek, hogy ez bizony együtt is nagyon finom, olyan mint egy sütemény. Reggelire is tökéletes kicsiknek és nagyobbaknak is.
Az elkészítés menete:
Egyszerűen csak félbe vágjuk a zsömlét, majd megkenjük vajjal.
Az epreket alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a szárakat, és karikákra vágjuk.
Az eperkarikákat a vajas zsömlére sorakoztatjuk.
TIPP:- Ha vaj helyett édes túrót használsz, akkor is nagyon finom.
- A vajkrém kellemes sós íze az édes eperrel hihetetlenül finom tud lenni.
- Édesszájúak még egy pici porcukrot is tehetnek a tetejére.
- Tejérzékenyek tejmentes zsömlét válasszanak, és tejmentes margarint is tehetnek a gyümölcs alá.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!