2025. február 11., kedd - Bertold, Marietta napja

mt

Eperkrémleves

eperleves

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss eper,
  • 3 dl tejszín,
  • 4-5 evőkanál cukor,
  • 1 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás pudingpor,
  • 7 dl tej,
  • kevés őrölt fahéj, tejszínhab, darabos eper a díszítéshez.

(Elkészítési idő: 35 perc)

Az elkészítés menete:

Az epreket alaposan megmosom, megtisztítom a száraktól.Nem fontos, hogy hibátlan, gyönyörű szemű epret válasszunk, tökéletesen megfelel a néhány napos, kicsit összeesett is, csak ne legyen romlott.

A megtisztított eper 3/4 részét apróra vágom, majd a tejszínnel és a cukorral összeturmixolom.

Másik edényben a pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverem, és hozzáadom a fahéjat is.

A pudingos mártásra rászűrjük a tejszínes eperturmixot, és jól elkeverjük vele.

Jól lehűtve, tejszínhabbal és a félretett pár szem eperrel a tetején tálalom.

TIPP:
  • Ha nem zavarnak a magvak, és az apró gyümölcshús, akkor nem fontos szűrni a turmixot.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media