Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 30 perc) |
Az elkészítés menete:
A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom, kevés olajon megdinsztelem.
A burgonyákat megmosom, megtisztítom, felkockázom, majd a megdinsztelődött hagymákra teszem, és kicsi megpirítom.
A tököt megmosom, kettévágom, eltávolítom a magokat, meghámozom, majd felkockázom. A felkockázott tököt a fazékba teszem a burgonya után.
Megsózom, borsozom, pici cukrot is adok hozzá.
Annyi vízzel, hogy éppen ellepje puhára párolom, majd botturmixszal krémesre turmixolom. (Azért nem szabad most teletölteni a fazekat, mert akkor a mixerrel nehéz dolgunk lesz a pépesítésnél.)
Felöntöm hideg vízzel. A tojás sárgáját a tejszínnel simára keverem, majd hozzáadom a leveshez. (Ha allergiás vagy a tejre és a tojásra, akkor nyugodtan csinálj egy lisztes rántást, vagy kukoricakemyényítővel is sűrítheted, ha a lisztet sem szabad enned.)
Újra forralom, és már készen is van.
TIPP:
- A tetejére friss petrezselyemzöld is szórható.
- Van, aki reszelt sajtot is tesz bele.
- Pirított kiflikarikával is nagyon finom.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!