2024. december 09., hétfő - Natália napja

mt

Sütőtök krémleves

ananász

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • Fél közepes sütőtök,
  • 3 közepes burgonya,
  • 1 kis szál póréhagyma,
  • víz,
  • kevés olaj.
  • Fűszerek: só, cukor, bors, petrezselyem zöld.
  • Krémesítéshez: 1 kis doboz tejszín,
  • 1 tojás sárgája.
  • Allergiásoknak kevés rántás, vagy kukoricakeményítő is kellemesen sűríti az ételt.

(Elkészítési idő: 30 perc)

Az elkészítés menete:

A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom, kevés olajon megdinsztelem.

A burgonyákat megmosom, megtisztítom, felkockázom, majd a megdinsztelődött hagymákra teszem, és kicsi megpirítom.

A tököt megmosom, kettévágom, eltávolítom a magokat, meghámozom, majd felkockázom. A felkockázott tököt a fazékba teszem a burgonya után.

Megsózom, borsozom, pici cukrot is adok hozzá.

Annyi vízzel, hogy éppen ellepje puhára párolom, majd botturmixszal krémesre turmixolom. (Azért nem szabad most teletölteni a fazekat, mert akkor a mixerrel nehéz dolgunk lesz a pépesítésnél.)

Felöntöm hideg vízzel. A tojás sárgáját a tejszínnel simára keverem, majd hozzáadom a leveshez. (Ha allergiás vagy a tejre és a tojásra, akkor nyugodtan csinálj egy lisztes rántást, vagy kukoricakemyényítővel is sűrítheted, ha a lisztet sem szabad enned.)

Újra forralom, és már készen is van.

TIPP:

  • A tetejére friss petrezselyemzöld is szórható.
  • Van, aki reszelt sajtot is tesz bele.
  • Pirított kiflikarikával is nagyon finom.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media