Bolgár bableves
Bolgár bableves
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A babot megmosom, elkészítés előtt 4-5 órára beáztatom, majd újra átmosom.
Egy nagy edényben, kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom.
Ráöntöm a babot, felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd hagyom főni lassú tűzön, körülbelül 30-40 percig.
Hozzáteszem a megtisztított, apróra kockázott répát, papikát és zellert.
A főzés vége felé, mikor már majdnem megpuhult az összes zöldség, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot és az egész menta, vagy rozmaring ágat.
5-10 percig még forralom, majd tálalhatom is.
Tartalmas bolgár egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!