2024. december 09., hétfő - Natália napja

mt

Bolgár bableves

Bolgár bableves
Bolgár bableves

Hozzávalók:
  • 20 dkg nagy szemű fejtett bab,
  • 1 db nagy fej vöröshagyma,
  • 1 db sárgarépa,
  • 1 tv paprika, ízlés szerint 1 csípős paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 1/2 fej zeller,
  • 0.5 liter olaj,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 1 szál menta vagy rozmaring ág.

Az elkészítés menete:

A babot megmosom, elkészítés előtt 4-5 órára beáztatom, majd újra átmosom.

Egy nagy edényben, kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom.

Ráöntöm a babot, felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd hagyom főni lassú tűzön, körülbelül 30-40 percig.

Hozzáteszem a megtisztított, apróra kockázott répát, papikát és zellert.

A főzés vége felé, mikor már majdnem megpuhult az összes zöldség, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot és az egész menta, vagy rozmaring ágat.

5-10 percig még forralom, majd tálalhatom is.

Tartalmas bolgár egytálétel.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media