2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Tejszínes, krumplis gombaleves

Tejszínes, krumplis gombaleves
Tejszínes, krumplis gombaleves

Hozzávalók:
  • 1 liter víz,
  • 10 dkg gomba (lehet szárított is),
  • 40 dkg burgonya,
  • 200 ml főző tejszín,
  • 5 deka vaj (olvasztva),
  • 6-7 evőkanál előre elkészített rántás (liszt, vaj megpirítva jól elkeverve, vízzel felöntve, csomómentesre kikeverve),
  • 1 csokor friss kapor,
  • só, bors, ízlés szerint ecet, köménymag,
  • 3-4 előre megfőzött tojás,

Az elkészítés menete:

A gombát megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megpirítom.

Egy nagyobb lábosban a meghámozott, nagyobb kockára vágott burgonyát felöntöm az 1 liter vízzel, hozzáadom a kész gombát levével együtt.

Sózom, borsozom, hozzáadok kevés köménymagot, és körülbelül 20 percig főzzük, még a burgonya megpuhul.

Hozzáadom az előre kikevert rántást, a tejszínt, kevés ecetet, olvasztott vajat.

A felaprított kaprot a tetejére szórom és jól összekeverem. Megvárom még újra felforr és már el is készült.

Csurgatott tojással, jelen esetben főtt tojással tálalom.

Jó étvágyat.

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media