Tejszínes, krumplis gombaleves
Tejszínes, krumplis gombaleves
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A gombát megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megpirítom.
Egy nagyobb lábosban a meghámozott, nagyobb kockára vágott burgonyát felöntöm az 1 liter vízzel, hozzáadom a kész gombát levével együtt.
Sózom, borsozom, hozzáadok kevés köménymagot, és körülbelül 20 percig főzzük, még a burgonya megpuhul.
Hozzáadom az előre kikevert rántást, a tejszínt, kevés ecetet, olvasztott vajat.
A felaprított kaprot a tetejére szórom és jól összekeverem. Megvárom még újra felforr és már el is készült.
Csurgatott tojással, jelen esetben főtt tojással tálalom.
Jó étvágyat.
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!