Tejfölös spenótkrémleves
Tejfölös spenótkrémleves
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni.
Kicsit pirítom az olajon, majd rászórom a lisztet. Felöntöm vízzel, és gyorsan elkavarom, hogy ne legyen csomós.
10-13 percig főzőm, majd hozzáöntöm a tejfölt is. Kis lángon felforralom, majd kicsit hülni hagyom.
Kézi botmixer segítségével összeturmixolom.
Pirítóssal, vagy pirított zsemlekockákkal tálalom, vagy pirított bacont, sült virslit vagdosok rá, de a tetejére még egy kiskanál tejfölt is tehetek, ki hogy szereti.
A spenót nagyon sok vitamint tartalmaz, első sorban említsük meg a vas tartalmát, C-vitamin, B2-B6-vitamin, kalciumban gazdagságát. Fogyasszuk bártan!
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!