2024. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina napja

mt

Tejfölös spenótkrémleves

Tejfölös spenótkrémleves
Tejfölös spenótkrémleves

Hozzávalók:
  • 30 dkg friss spenót,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kis dobozos tejföl,
  • 8 dl víz,
  • 2,5 ek liszt,
  • só, bors.

Az elkészítés menete:

A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni.

Kicsit pirítom az olajon, majd rászórom a lisztet. Felöntöm vízzel, és gyorsan elkavarom, hogy ne legyen csomós.

10-13 percig főzőm, majd hozzáöntöm a tejfölt is. Kis lángon felforralom, majd kicsit hülni hagyom.

Kézi botmixer segítségével összeturmixolom.

Pirítóssal, vagy pirított zsemlekockákkal tálalom, vagy pirított bacont, sült virslit vagdosok rá, de a tetejére még egy kiskanál tejfölt is tehetek, ki hogy szereti.

A spenót nagyon sok vitamint tartalmaz, első sorban említsük meg a vas tartalmát, C-vitamin, B2-B6-vitamin, kalciumban gazdagságát. Fogyasszuk bártan!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media