Gulyásleves
Gulyásleves
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A hagymát megtisztítom, apróra vágom, és felteszem olajra dinsztelődni.
Közben megmosom a húst is, és kisebb kockákra vágom. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzom a tűzről és rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem meg ne égjen, majd visszateszem a tűzre.
Hozzáadom a felkockázott húst, nagy lángon, fedő alatt, a saját levében elkezdem megsütni/párolni. (Kb 45 perc.)
Még mielőtt teljesen megpuhulna, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni.
A már előre meghámozott, felszeletelt zöldségeket hozzáadom.
Ízesítem sóval és köménymaggal, majd addig főzőm még meg nem puhul minden.
Vegetáriánusoknak ajánlom a "Hamis Gulyást", ahol a húst csiperke gombával helyettesíthetjük.
Friss kenyérrel tálalom. Hidegebb napokra egy finom forró egytálétel. Bográcsban készítve az igazi!
Jó étvágyat kívánok!
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!