2024. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina napja

mt

Gulyásleves

Gulyásleves
Gulyásleves

Hozzávalók:
  • 35-40 dkg marhalábszár (de igazából bármilyen húsból elkészíthető),
  • 2-2 db sárga és fehér répa,
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma,
  • 40 dkg burgonya,
  • kevés pirospaprika,
  • 1 kk őrölt köménymag,
  • só.

Az elkészítés menete:

A hagymát megtisztítom, apróra vágom, és felteszem olajra dinsztelődni.

Közben megmosom a húst is, és kisebb kockákra vágom. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzom a tűzről és rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem meg ne égjen, majd visszateszem a tűzre.

Hozzáadom a felkockázott húst, nagy lángon, fedő alatt, a saját levében elkezdem megsütni/párolni. (Kb 45 perc.)

Még mielőtt teljesen megpuhulna, felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni.

A már előre meghámozott, felszeletelt zöldségeket hozzáadom.

Ízesítem sóval és köménymaggal, majd addig főzőm még meg nem puhul minden.

Vegetáriánusoknak ajánlom a "Hamis Gulyást", ahol a húst csiperke gombával helyettesíthetjük.

Friss kenyérrel tálalom. Hidegebb napokra egy finom forró egytálétel. Bográcsban készítve az igazi!

Jó étvágyat kívánok!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media