2024. május 21., kedd - Konstantin napja

mt

Petrezselymes zöldborsóleves

A zöldborsó B1, B2, és C vitaminban gazdag zöldségünk. Fogyasszuk bátran, most leves formájában.

Petrezselymes zöldborsóleves
Petrezselymes zöldborsóleves

Hozzávalók:
  • 50 dkg mirelit vagy friss borsó,
  • 2 db kisebb burgonya,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 ek liszt,
  • 0,5 ek vegeta,
  • 0,5 ek pirospaprika,
  • 1 csomag apróra vágott petrezselyem,
  • ízlés szerint só, bors.

Az elkészítés menete:

Egy magas falú edényben a borsót és a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát kevés olajon elkezdem pirítani.

Mikor már félig kész, lehúzom a tűzről, hozzáadom a lisztet és a pirospaprikát, igyekszem gyorsan, csomómentesre elkeverni, majd felöntöm 2-3 liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal, vegetával, és csak ilyenkor adom hozzá a felkarikázott vagy apró kockára vágott répát és a petrezselymet.

Felforralom, majd lassú tűzön főzöm tovább. Akkor lesz kész, mikor az összes zöldség megpuhult.

Igény szerint galuskát (2 tojás+ annyi liszt, amennyit felvesz a tojás) is szaggathatok bele.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media