Petrezselymes zöldborsóleves
A zöldborsó B1, B2, és C vitaminban gazdag zöldségünk. Fogyasszuk bátran, most leves formájában.
![]() |
Petrezselymes zöldborsóleves
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Egy magas falú edényben a borsót és a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát kevés olajon elkezdem pirítani.
Mikor már félig kész, lehúzom a tűzről, hozzáadom a lisztet és a pirospaprikát, igyekszem gyorsan, csomómentesre elkeverni, majd felöntöm 2-3 liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal, vegetával, és csak ilyenkor adom hozzá a felkarikázott vagy apró kockára vágott répát és a petrezselymet.
Felforralom, majd lassú tűzön főzöm tovább. Akkor lesz kész, mikor az összes zöldség megpuhult.
Igény szerint galuskát (2 tojás+ annyi liszt, amennyit felvesz a tojás) is szaggathatok bele.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!