2024. december 09., hétfő - Natália napja

mt

Tárkonyos krumplileves

krumplileves

Tárkonyos krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 db sárgarépa,
  • kb fél kiló krumpli (kb 5-6 db),
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • 1-2 evőkanál liszt,
  • 1 pohár tejföl,
  • petrezselyem,
  • fűszerpaprika,
  • tárkony,
  • (ecet vagy citromlé, amit ha elkészült a leves, akkor adunk hozzá),
  • víz,
  • só, bors.

(Elkészítési idő: 35 perc)

Az elkészítés menete:

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom, majd megszórom kis fűszerpaprikával.

A burgonyát, sárgarépát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, majd a megpirított hagymára teszem. A fokhagymát megtisztítva, egészben teszem a többi zöldséghez, majd az egészet felöntöm vízzel, és 15-20 percig főzöm.

Hozzáteszem a megtisztított petrezselymet, sózom, borsozom.

Mielőtt teljesen megfőnének a zöldségek, tejföllel, liszttel behabarom, és apróra vágott tárkonyt teszek a tetejére.

Tálaláskor is lehet még bele tejfölt tenni, ízlés szerint.

TIPP:
  • A leves ízletesebb, ha a végén kevés citromlevet, vagy ecetet teszek bele.
  • Ha gazdagítani szeretnénk, akkor a hagymán pirítsunk kevés apróra vágott csirkehúst, vagy a végén nokedlit szaggassunk bele.
  • A tárkonyos ételeket kétszer szokták tárkonyozni. Az elején, hogy a zöldségek, húsok is átvegyék az aromáját, illetve a végén, hogy az illata is erősebb legyen, illetve vitaminok is maradjanak benne.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media