Tárkonyos krumplileves
Tárkonyos krumplileves Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 35 perc) |
Az elkészítés menete:
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom, majd megszórom kis fűszerpaprikával.
A burgonyát, sárgarépát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, majd a megpirított hagymára teszem. A fokhagymát megtisztítva, egészben teszem a többi zöldséghez, majd az egészet felöntöm vízzel, és 15-20 percig főzöm.
Hozzáteszem a megtisztított petrezselymet, sózom, borsozom.
Mielőtt teljesen megfőnének a zöldségek, tejföllel, liszttel behabarom, és apróra vágott tárkonyt teszek a tetejére.
Tálaláskor is lehet még bele tejfölt tenni, ízlés szerint.
- A leves ízletesebb, ha a végén kevés citromlevet, vagy ecetet teszek bele.
- Ha gazdagítani szeretnénk, akkor a hagymán pirítsunk kevés apróra vágott csirkehúst, vagy a végén nokedlit szaggassunk bele.
- A tárkonyos ételeket kétszer szokták tárkonyozni. Az elején, hogy a zöldségek, húsok is átvegyék az aromáját, illetve a végén, hogy az illata is erősebb legyen, illetve vitaminok is maradjanak benne.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!