2024. szeptember 08., vasárnap - Adrienn, Mária napja

mt

Hagymaleves cipóban

Hagymaleves cipóban
Hagymaleves cipóban

Hozzávalók:
  • 4-5 db nagyobb vöröshagyma,
  • 20 dkg burgonya,
  • 1 húsleveskocka,
  • 1 dl tejszín,
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény,
  • 4 kisebb méretű cipó,
  • füstölt virsli.

Az elkészítés menete:

A megtisztított, kockára vágott burgonyát felteszem egy edény felteszem a tűzre, elkezdem forralni. Mikor már forr beledobom a leveskockát. Hozzáadom a meghámozott, ízlés szerint kisebb vagy nagyobb cikkekre, karikákra vágott hagymát.

Fedő alatt addig főzőm, még megpuhul a krumpli és a hagyma. Félrehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyom, majd kézi mixerrel összepépesítem. Ízesítem a fűszerekkel és tejszín hozzáadásával simára keverem.

Folyamatos kevergetés mellett visszateszem kis lángra, hozzáadom a karikára vágott füstölt virslit, és hagyom, hogy újra felforrjon.

A cipók tetejét levágom, belsejét kiszedem. Csak tálalásnál merem bele a cipóba a levest.

Sokan a kiszedett cipóbelet felkockázzák, megpirítják és a tetejére szórják.

Jó étvágyat!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media