2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Ananászkrémleves

ananász

Ananászkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 ek. cukor,
  • 1 konzerv ananász,
  • 2 dl. víz,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • pár csepp citromlé,
  • késhegynyi fahéj,
  • tejföl,
  • 2 dl. főzőtejszín.

(Elkészítési idő: 20 perc)

Az elkészítés menete:

Kb. 1 ek cukrot karamellizálunk, majd ráöntjük a konzerv ananászt. Felöntjük 2 dl vízzel, egy pár csepp citromlével, megszórjuk egy kis fahéjjal, a vaníliás cukorral, és főni hagyjuk. Közben a tejszínből,1 kanál tejfölből és egy kanál lisztből habarást csinálunk. Amint felfőtt a víz, belekeverjük és összefőzzük.

TIPP:

  • Hidegen fogyasztva a legfinomabb.

A receptet és a fotót beküldte: Balázsi Zsanett (Miskolcról)

Köszönet érte!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media