2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Sajtos tojásleves

leves

Sajtos tojásleves

Hozzávalók:

  • 1 db tojás,
  • 2-3 ek liszt,
  • 5 dkg sajt,
  • diónyi zsír,
  • 1 db tyúkhúskocka,
  • 1 kk. pirospaprika,
  • kb. 6dl víz,
  • ízlés szerint só, bors.

(Elkészítési idő: 20-25 perc)

Az elkészítés menete:

A diónyi zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük a vízzel. Beletesszük a leveskockát, majd lassú tűznél feloldjuk benne. Míg a kocka feloldódik, a tojást felverjük egy kispohárba vagy tálkába, és a sajtot lereszeljük. Mikor a leveskocka feloldódott, a felvert tojást folytonos keverés mellett beleöntjük, és újraforrás után 5-6 perccel lezárjuk, még melegen belekeverjük a reszelt sajtot.

TIPP:

  • Van, aki üresen eszi, én régen pirítottam hozzá kenyérkockákat, de a recept szerint levesgyönggyel van tálalva. Gyorsan elkészül, és nagyon finom. A gyerekeim szeretik.
A receptet küldte, a fotót készítette: Urbán Zoltánné Erika - momoka10 (Budapest)

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media