Krumplileves virslivel
![]() |
Krumplileves virslivel (Elkészítési idő: 25 perc) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, olajon megdinsztelem. 2 kk pirospaprikát adok hozzá, majd azonnal hozzáadom a megmosott, megtisztított, apró darabokra vágott burgonyát. Sózom, borsozom, hozzáadom a fűszereket és a babér leveleket. Felöntöm vízzel, majd 10-15 perc alatt puhára főzöm. Ha a krumpli megpuhult, hozzá adom a karikákra vágott virsliket is. Közben a tejfölből kevés liszttel habarást készítek, és felöntöm vele a levesemet. Végül kevés ecettel ízesítem.
TIPP:
- Ha elég sűrű, kiadós a leves, második fogásként elég egy egyszerű tésztaféle is.
- Ha másnapra nem fogyna el, kicsi rántással főzeléknek sűríthető.
A receptet beküldte: Kelemen Ilona (Budapest)
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!