2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Mimóza saláta

Mimóza saláta
Mimóza saláta

Hozzávalók:
  • 10 db tojás,
  • 3 közepes alma,
  • 2 csomó újhagyma,
  • 200 gramm trappista sajt,
  • 1 dl majonéz,
  • 1 kis pohár tejföl,
  • 6-8 db salátalevél a tál nagyságától függően,
  • só, bors,
  • 1/2 citrom leve.

Az elkészítés menete:

A salátaleveleket megmosom, leszárítom. A tojásokat keményre főzöm. Két almát meghámozok, sajtreszelőn lereszelek, a citrom levével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. A sajtot is lereszelem. Az újhagymákat felkarikázom a zöld részével együtt (persze csak akkor, ha jó zsenge). A főtt tojásokat szétosztom: 4 tojás sárgáját kiveszem és félreteszem. Ezek fehérjét plusz még 2 tojást az almához, hagymához és a sajthoz reszelem, a maradék 4 tojást felkarikázom. Az almás-hagymás-sajtos-tojásos reszeléket sózom, borsozom, és hozzákeverem a majonézt meg a tejfölt.

Összeállítás:

Egy szép üvegtálat kibélelek a leszárított salátalevelekkel. Az almás-sajtos-tojásos krém felét beleteszem, erre rárakom a tojáskarikákat, majd betakarom a maradék krémmel. Díszítésnek a félretett tojás sárgákat sajtreszelőn a tetejére reszelem. Majd egy almát félbevágok, kimagozok és felszeletelek, a szeleteket a piros héjas felükkel felfelé szépen elrendezem a salátán, végül pár órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Nálunk ez a saláta elmaradhatatlan része a húsvéti ünnepi menünek. Amióta az eszemet tudom, anyukám minden évben elkészíti, el sem tudnám képzelni nélküle az ünnepet.

Feltöltötte: dtrizner. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media