2024. november 12., kedd - Jónás, Renátó napja

mt

BRUSCETTA, az igazi olasz előétel

BRUSCETTA, az igazi olasz előétel
BRUSCETTA, az igazi olasz előétel

Hozzávalók:
  • 1 bagett kenyér, vagy lehet szeletelt kenyér,
  • 3-4 db paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • friss bazsalikom,
  • olíva olaj,
  • só, bors.

Az elkészítés menete:

Megmosom, apró kockákra felvágom a paradicsomot és beleteszem egy tálba.

Hozzáadom a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, lelocsolom olíva olajjal, rátépkedem a friss bazsalikomleveleket, sózom, borsozom, jól összekeverem, és félreteszem, hogy amíg megpirítom a kenyeret összeérjenek az ízek.

Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a kenyérszeletek mindkét oldalát.

Tálalásnál kanállal ráhelyezem a paradicsomos keveréket.

Kiváló vendégfogadó előétel, de uzsonnának is tökéletes.

Jó étvágyat!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.


Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media