2025. február 11., kedd - Bertold, Marietta napja

mt

Sajt Fondue

Sajt Fondue
Sajt Fondue

Hozzávalók:
  • 40 dkg trappista sajt,
  • 40 dkg ementáli sajt,
  • 20 dkg füstölt sajt,
  • 2 dl fehérbor,
  • ízlés szerint só, bors,
  • szalámi, sonka, virsli,
  • répa, zeller, uborka, retek ...stb
  • pirítós, bagett.

Az elkészítés menete:

Felkockázom az összes sajtot, majd egy tűzálló magasabb falú edénybe beleöntöm a bort és hozzáadom a sajtkockákat.

Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem.

Ha van speciális fondue készletünk akkor az egényt egy tartóra, égő mécses felé helyezem a megterített asztalon, ha nincs akkor (érdemes beszerezni egy ilyen szettet) lehet, hogy párszor vissza kell tenni a tűzre az edényt ha kihül és megkeményedik a sajtszósz.

A felszeletelt zöldségeket, husokat, kenyeret villára szúrva a sajtba mártogatva fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media