2025. február 11., kedd - Bertold, Marietta napja

mt

Humusz, azaz csicseriborsó krém

Humusz azaz csicseriborsó krém
Humusz, azaz csicseriborsó krém

Hozzávalók:
  • 70-80 dkg főtt, vagy konzerv csicseriborsó,
  • 2-3 ek tahini (szezámmag püré),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 citrom leve,
  • 0.5 dl olíva olaj,
  • ízlés szerint só, bors,
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem.

Az elkészítés menete:

Az előre beáztatott, vagy konzerv csicseriborsót felteszem egy edénybe puhára főni, ez kb. 1-1,5 óra.

Ha elkészült, leszűröm a csicseriborsót és a fokhagymával robotgép segítségével összedolgozom, majd szépen belefacsarom a citromok levét, beleöntöm az olajat és hozzáadom a tahinit, sózom, borsozom, és jól összepürésítem az egészet.

Ha túl sűrű lenne a pép, a csicseriborsó főzőlevével hígíthatok rajta, később ez úgyis össze fog állni.
Hűtőbe teszem pár órára.

Tálalásnál egy nagy tálban kínálom, tetejére friss petrezselymet szórva. Pirítóssal vagy pitával tálalom.

Sokan nem tudják, de a csicseriborsó fogyasztása nagyon egészséges, mivel tele van magnéziummal és kalciummal.

Partikra remek vendégváró, de finom vacsora is lehet.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media