Humusz, azaz csicseriborsó krém
![]() |
Humusz, azaz csicseriborsó krém
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Az előre beáztatott, vagy konzerv csicseriborsót felteszem egy edénybe puhára főni, ez kb. 1-1,5 óra.
Ha elkészült, leszűröm a csicseriborsót és a fokhagymával robotgép segítségével összedolgozom, majd szépen belefacsarom a citromok levét, beleöntöm az olajat és hozzáadom a tahinit, sózom, borsozom, és jól összepürésítem az egészet.
Ha túl sűrű lenne a pép, a csicseriborsó főzőlevével hígíthatok rajta, később ez úgyis össze fog állni.
Hűtőbe teszem pár órára.
Tálalásnál egy nagy tálban kínálom, tetejére friss petrezselymet szórva. Pirítóssal vagy pitával tálalom.
Sokan nem tudják, de a csicseriborsó fogyasztása nagyon egészséges, mivel tele van magnéziummal és kalciummal.
Partikra remek vendégváró, de finom vacsora is lehet.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!