2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Hidegtál

Nálunk minden ünnep, családi összejövetel része a hidegtál. Bár nem vagyunk szakácsok, de sokak szerint jól és mutatósan készítjük el. Ezek a tálak a gyerek keresztelőjére készültek 30 főre - mondanom se kell, hogy minden elfogyott.

hidegtál
Hidegtál

Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 1 kg vegyes zöldség,
  • 6 szem burgonya,
  • fél kg karaj,
  • 20 dkg lángolt kolbász,
  • 10 dkg téliszalámi,
  • 10 dkg paprikás szalámi,
  • 2 paradicsom, 6 tojás, 2 alma,
  • 10 csemege uborka,
  • bébirépa, bébikukorica,
  • 1 saláta, 1 fl majonéz,
  • 3 cs zselatin, 2 nagy tejföl,
  • 1 citrom, só,bors,mustár,
  • 1 nagy üveg torma,
  • 1 pirosarany, petrus,
  • zsír, kígyóuborka,
  • vegeta, citromlé, olaj,
  • 10 dkg kenőmájas.

Az elkészítés menete:

A zöldségeket mosás, tisztítás után összevágjuk, és sós vízben megfőzzük. A burgonyát külön főzzük.

Összekeverjük az előre elkészített tartármártással (só, olaj, bors, majonéz, tejföl, mustár) a zöldséget, almát, burgonyát. Ez a franciasaláta.

A karajt felszúrjuk, megtöltjük a kolbásszal, fűszerezés után megsütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Megfőzzük a tojást. Tisztítás után félbevágjuk, és kiszedjük a sárgáját. A sárgáját összekeverjük tormával, pici tejföllel. Ez lesz a sonkatekercs tölteléke.

A kenőmájast összekeverjük mustárral, tejföllel, sóval, borssal, ez lesz a tojás tölteléke. A tojást ezzel megtöltjük, és összetapasztjuk.

A sonkát forró gőzön megpuhítjuk, és beletekerjük a tormakrémet.

A mosott salátát leveleire szedve tálcára tesszük, ez lesz az alap. Közben 1 zselatint megfőzünk, ebből kicsit rakunk a francia salátába. A salátára rátesszük a franciasalátát, elsimítjuk, középre sorba tesszük a töltött tojásokat.

A tartár egyik részébe zselatint teszünk, kanállal csurgatva fedjük be a tojásokat.

4 részre osztjuk a tálat. Egyik részre a töltött karaj, második rész sonkatekercs, harmadik rész paprikás, negyedik rész téliszalámi.

Megfőzzük a második zselatin felét, ezzel locsoljuk meg a tálcán lévő finomságokat.

Megfőzzük a zselatin másik felét, és a díszítő elemeket megforgatjuk benne, és a tálra helyezzük tetszés szerint.

A harmadik zselatint megfőzzük, közben a pirosarannyal és petrussal díszítjük a tálcát, majd kiskanállal csurgatjuk rá a zselatint, amit pici citromlével és vegetával ízesítünk.

A kész tálat hűtőbe tesszük. Hűtés után fogyasztható.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!

Feltöltötte: santa ildiko. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media