Tepsis csirke
Nem feltétlenül ünnepi ínyencség, nálunk az egész család bármikor szívesen fogyasztja! Ráadásul Update 1-es kódú étel! :)
![]() |
Tepsis csirke
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A csirkét darabjaira vágjuk és/vagy a combokat megmossuk, leszárogatjuk, némi tengeri sóval bedörzsölve mindegyik darabot körbetekerjük 1 szelet bacon szalonnával és megtűzzük fogvájóval,majd előmelegített sütőben, tűzálló edényben vagy tepsiben kb. 20 percig sütjük ,s közben villával néhányszor megforgatjuk.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk,paprikákat kicsumázzuk, paradicsomok szárát kivágjuk. Az apróra vágott hagymát pici olivaolajon szalmasárgára sütjük, hozzáadjuk a cikkekre aprított gombát, 2-3 percig összesütjük, és hozzáadjuk a 2-2,5 centis kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
5-6 percig együtt pirítjuk, majd kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval, paprikával és paprikakrémmel fűszerezzük, majd a hozzáadott tejföllel /én joghurttal/ 2-3 percig összeforraljuk, mialatt besűrűsödik.
A tepsiben várakozó baconos csirkecombokra és közzé öntjük, megszórjuk füstölt, reszelt sajttal, majd az egészet kb. 20 percig sütjük közepes lángon.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: tarczybodnarteri. Köszönet érte.Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!