2024. március 29., péntek - Auguszta napja

mt

Pisztráng mamakrumlival

Pisztáng "mamakrumlival"
Pisztáng "mamakrumlival"

Hozzávalók:
  • A pisztránghoz:
    4 db konyhakész, 30 dkg-os pisztráng, só, bors, fokhagymapor, 10-15 dkg kukoricaliszt, olaj a sütéshez.
  • A krumplihoz:
    70 dkg héjában főtt krumpli, 0,5 dl olaj, a kiskanál pirospaprika, só, bors

Az elkészítés menete:

A pisztrángot beírdaljuk ujjnyi vastagságokkal. Befüszerezzük só, bors és fokhagyma keverékkel, és fóliában, hűvös helyen érleljük néhány órát.

Forró olajban megsütjük a kukoricalisztbe forgatott hal mindkét oldalát ropogós pirosra.

Amíg sülnek a halak addig nagylyukú reszelőn lereszeljük az előzöleg hájában megfőtt krumplit, és megsózzuk.

Egy másik serpenyőbe kevés olajat hevítünk, rádobunk egy kiskanál piros paprikát és rögtön hozzáöntünk fél deci vizet, nehogy megégjen.

Ezután beleborítjuk a reszelt krumplit, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve jól átforrósítjuk.

Végül két kanál segítségével galuskákat formázunk a paprikás krumpliból és a pisztráng mellé halmozzuk.

Nagyon izletes étel, akár nagypénteken is fogyaszthazó!!!

Feltöltötte: bogy-baba. Köszönet érte!

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media