Káposztás hústekercs
Hústekercs
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A káposztaleveleket pár percre forrásba lévő, sós vízbe helyezem, majd lecsöpögtetem, megszárítgatom, a levelek főlevelét késsel elvékonyítom, mintha töltött káposztát csinálnék.
A pulykamell filét vékony szeletekre szelem, enyhén megklopfolom.
Egy szelet filére ráteszeknéhány szelet bacont, majd 1-2 leforrázott káposzta levél következik, végül a nagyon apróra morzsolt kolbásszal megszórom.
Ügyesen hengerré görgetem és megtűzöm fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Előmelegített sütőbe helyezem a húshengereket, és lefedve fél órát sütöm, majd a fedőt levéve kissé megpirítom a tetejét.
Kiveszem a tepsiből, hagyom kihűlni, majd 2 ujjnyi vastag karikákat szeletelek belőle.
Serpenyőbe beleöntöm a sült hús levét és abban megsütöm mind két oldalát a hústekercseknek.
Tört krumplival vagy krumplipürével tálalom.
Kicsit időigényes de nagyon finom főfogás akár vasárnapi ebédekre.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!