2025. február 11., kedd - Bertold, Marietta napja

mt

Padlizsánkrém

padlizsánkrém

Padlizsánkrém

(1 éves kortól)

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 kicsi, zsenge hagyma,
  • 2 paradicsom magozva és hámozva,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 ek. citromlé,
  • fél diónyi mustár.

Az elkészítés menete:

A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, villával megszurkáljuk, és sütőben puhára sütjük.


Amíg a padlizsán a sütőben van, tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, húzzuk le a paradicsom héját, vegyük ki a magjait, és kockázzuk fel. Ha a padlizsán  megsült kiskanállal a turmix táljába kanalazzuk a húsát, majd a hagyma kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

Botmixerrel simára turmixoljuk. A hagymánkat apró kockákra vágjuk, és a krémbe kavarjuk. Nem jó, ha a többivel együtt turmixoljuk, mert akkor nagyon hagyma ízű lesz az egész.

Vacsorára kínálhatjuk kiflivel, zsömlével, valamint friss paradicsommal, paprikával, de a csöppség párolt zöldségekkel is szívesen megeszi.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media