2024. július 13., szombat - Jenő napja

mt

Kaszinó tojás

kaszinótojás

Kaszinó tojás

Hozzávalók:

  • 10 tojás,
  • 1 nagy tejföl (allergiások ezt elhagyhatják),
  • kicsi mustár,
  • kicsi majonéz,
  • majoranna,
  • fehér bors,
  • só.

(Elkészítési idő: 35 perc)


Az elkészítés menete:

A 10 tojást megfözöm, hosszában kettévágom, sárgáját egy tálba teszem. Az összegyűjtött sárgájához hozzáadom a kicsi mustárt, kicsi majonézt, majorannát, sót, borsot (én pici papriokát és kakukkfüvet is szoktam bele tenni). Alaposan kikeverem, hogy teljesen csomómentes legyen.

A kettévágott tojásoka sárgájának helyére, egy nyomózsák segítségével visszatöltöm az imént elkészített tölteléket.

A tejfölt simára keverem, és a tetejére csorgatom. (Ha tejallergiás van a családban, akkor ez kihagyható.) A tetejére szórhatok majorannát, de jól mutat rajta a petrezselyem zöldje, uborkakarika, paprikacsík, vagy paradicsomrózsa is.

Előételként, vagy vacsorára önálló ételként kínálhatjuk jól lehűtve kiflivel, zsömlével, valamint friss paradicsommal, paprikával. A húsvéti terített asztal elengedhetetlen része.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

A receptet beküldte: Benkő Boglárka (Tiszaeszlárról). Köszönet érte!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval! Nyerj az értékes ajándékok közül!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media