Bundás bodza
![]() |
Bundás Bodza Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 20-25 perc) |
Az elkészítés menete:
A bodzavirágok kiválasztásánál ügyeljünk a származásta. Lehetőleg ne forgalmas útvonal mellett szedjük, mert akkor nemcsak tele lesz ólommal, de csupa poros is lehet. Ezzel pedig az a gond, hogy ha a virágot megmossuk, akkor rengeteg virágport, és azzal együtt sok-sok értékes anyagot küldünk a lefolyóba.
A többi hozzávalóból készítsünk sűrű palacsintatésztát, és az olajat tegyük a tűzhelyre hevülni. Addig készítsük a kezünk ügyébe egy edényt, tányért, ahova a kisült bundás bodzákat fogjuk helyezni. Ha az olaj a megfelelő hőfokot elérte, Akkor a bodzavirágokat a száruknál fogva, óvatosan nyomjuk a palacsinta tésztába, hogy csak a szára maradjon ki, majd pedig néhány másodpercre tegyük a forró olajba. Pillanatok alatt aranybarnára pirul. A fölösleges olajat csöpögtessük le róla, itatgassuk fel alóla, és kistányéron fahéjas porcukorral, vagy karamell öntettel kínáljuk.
TIPP:
- A bodzát a levéltetvek különösen szeretik. A szüreteléskor ügyeljünk arra, hogy élősködőktől mentes virágokat válasszunk.
- Szüreteléskor a virágokat ne műanyag tasakba gyűjtsük, mert befüllednek, és lehullanak róla az apró virágok.
- Gyorsan elkészül, és nagyon finom. Uzsonnára tökéletes.
Jó étvágyat kívánok!
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!