2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Bundás bodza

bodza

Bundás Bodza

Hozzávalók:

  • 6-8 közepes bodzavirág,
  • 25 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 3 dl tej,
  • 1 ek. porcukor,
  • csipetnyi só,
  • olja a sütéshez.

(Elkészítési idő: 20-25 perc)

Az elkészítés menete:

A bodzavirágok kiválasztásánál ügyeljünk a származásta. Lehetőleg ne forgalmas útvonal mellett szedjük, mert akkor nemcsak tele lesz ólommal, de csupa poros is lehet. Ezzel pedig az a gond, hogy ha a virágot megmossuk, akkor rengeteg virágport, és azzal együtt sok-sok értékes anyagot küldünk a lefolyóba.

A többi hozzávalóból készítsünk sűrű palacsintatésztát, és az olajat tegyük a tűzhelyre hevülni. Addig készítsük a kezünk ügyébe egy edényt, tányért, ahova a kisült bundás bodzákat fogjuk helyezni. Ha az olaj a megfelelő hőfokot elérte, Akkor a bodzavirágokat a száruknál fogva, óvatosan nyomjuk a palacsinta tésztába, hogy csak a szára maradjon ki, majd pedig néhány másodpercre tegyük a forró olajba. Pillanatok alatt aranybarnára pirul. A fölösleges olajat csöpögtessük le róla, itatgassuk fel alóla, és kistányéron fahéjas porcukorral, vagy karamell öntettel kínáljuk.

TIPP:

  • A bodzát a levéltetvek különösen szeretik. A szüreteléskor ügyeljünk arra, hogy élősködőktől mentes virágokat válasszunk.
  • Szüreteléskor a virágokat ne műanyag tasakba gyűjtsük, mert befüllednek, és lehullanak róla az apró virágok.
  • Gyorsan elkészül, és nagyon finom. Uzsonnára tökéletes.
Jó étvágyat kívánok!

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media