Rákóczi túrós recept
Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Tojáshabhoz:
Töltelékhez:
|
Az elkészítés menete:
A tészta hozzávalóiból a szárazakat (liszt, cukor, sütőpor, vanilíás cukor, csipet só) összekeverem, majd hozzáadom a vajat, a tojás sárgáját és a reszelt citrom héjat. Jól összedolgozzuk és így kapunk egy linzertésztát, amit a tepsibe belenyomkodunk és megsütjük.
Miután a tésztám megsült aranybarnára, megkenem a tetejét baracklekvárral, majd erre rásimítom a kikevert túrókrémet.
A tojásfehérjét pár csepp citomlével és a cukorral kemény habbá verem gőz fölött, így nem fog összeesni.
A hab felét a túróra kenem, a másik felét pedig kinyomózsákba teszem és berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult rombuszokat megtöltöm baracklekvárral.
A sütemény visszateszem a sütőbe és alacsony hőfokon még szárítom egy kicsit, addig amíg a tojáshab kicsit megpirul!
Tipp: A túrókrémet cukor helyett mézzel is ízesíthetitek.
Tipp: A tojáshabhoz, ha nincs kinyomózsákotok, helyettesíthetitek egy nylon zacskóval, csak az egyik sarkát kell kivágni, és már nyomhatod a habot!!
Feltöltötte: marakonyhája. Köszönet érte!
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!