Madártej recept
Madártej recept
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Odateszem a tejet felforralni 1-2 dl kivételével. Ezt a kis tejet, amit külön öntök elkeverem a 3 tojás sárgájával, az 1 csomag vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral és a 2 evőkanál pudingporral.
Mikor a tejünk felforrt, lehúzom a tűzhelyről oldalra, és belekeverem az imént kikevert tojásos, cukros, pudingporos tejcsinket, ezzel elkészült a madártej leve.
A habhoz a 3 tojás fehérjét, pár csepp citromlével és 1 evőkanál cukorral kemény habbá verem, majd forrásban lévő vízbe szaggatom egy evőkanál segítségével.
Egy pár percig főzöm, majd leszűröm és egy tálba teszem, ezután ráöntöm az elkészített levet és kész!
TIPP:
- A cukor mennyiségét ízlésed szerint növelheted, vagy esetleg csökkentheted, mi így szeretjük, próbáld ki!!!
Jó étvágyat kívánok!!
Feltöltötte: marakonyhája. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!