2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Répatorta

répatorta

Répatorta

Hozzávalók:

  • 4 dl liszt (rozsliszt vagy korpaliszt a legjobb),
  • 10 dkg tejmentes margarin,
  • 2 dl cukor,
  • 1 cs vaníliás cukor,
  • 4 dl finomra reszelt répa,
  • 2 ek tojáspótló por,
  • 8 ek víz,
  • 0,5 dl almalé,
  • 0,5 csomag sütőpor,
  • 1 tk szódabikarbóna,
  • 1 tk só,
  • 1,5 tk fahéj,
  • 0,5 tk őrölt szerecsendió,
  • 0,5 tk gyömbér,
  • 1 ek méz.
Az elkészítés menete:

A tojáspótló port a vízzel simára keverjük (a nem allergiások helyette használhatnak 2 egész tojást), hozzáöntjük a langyos olvasztott margarint, az almalevet, majd beleforgatjuk a reszelt répát.

Egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd kanalanként az előző elegyhez adagoljuk.

Csomómentesre dolgozzuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Ha a közepébe szúrt fogvájóra nem ragad nyers tészta, akkor már majdnem készen is vagyunk, csak a tetejét még melegében le kell kennünk olvasztott mézzel. Ettől lesz szép fényes a teteje.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ITAL:

Tejmentes
Tojásmentes

Egészségetekre!

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media