Tejberizs gyorsan, nem kavargatva.
![]() |
Tejberizs gyorsan, nem kavargatva.
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A vizet megsózom és felforralom.
A sós, lobogó vízbe teszem a zacskós rizst, és a felhasználásban javasolt idő előtt 2 perccel leveszem a tűzről, leszűröm, kibontom és visszaöntöm az edénybe.
Felöntöm tejjel, és felforralom a rizses tejet.
Újraforrás után készre főzöm a rizst (itt lehet egy kicsit kavargatni, nehogy odaégjen, de egyébként nem kell fölöslegesen mellette álldogálni), majd hozzáadom a cukrot is.
TIPP:
- Ha valaki gyümölcsösen szereti a tejberizst, akkor nyugodtan tehet bele felkockázott gyümölcsöt újraforrás előtt, és adhat hozzá reszelt citromhéjat is.
- Az előző napról megmaradt natúr rizs is használható tejberizs készítéséhez.
- Kakaószórattal, fahéjjal, porcukorral kínálhatjuk.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
A cikket írta: Adrienn
Töltsd fel Te is kedvenc receptjeidet!