A nyuszi kedvenc tortája
Kisnyulak és nagy nyulak egyaránt imádják, nem gejl édes nyalánkság.
![]() |
A nyuszi kedvenc tortája
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra (4-es fokozat),
- a mazsolát langyos vízben megmosom, a vizet leöntöm róla, jól lecsepegtetem. (Azért használok arany mazsolát, mert annak nincs magja, ami kellemetlenül ropogna, ha ráharapnánk. Ha valaki nem arany mazsolát használna, akkor áztassa be 10 percre).
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, diót összekeverem egy tálban,
- egy másik tálban a tojásokat 400 g cukorral elkeverem, majd hozzáadom az olajat és egy narancs levét, reszelt héját,
- a két elegyet összevegyítem, hozzáadom a mazsolát és a répát is,
- a sütőformát sütőpapírral kibélelem, a masszát beleöntöm,
- 50 percig sütöm (amíg a beleszúrt villára nem ragad a tészta),
- a mascarponét a másik narancs levével, a maradék 100 g cukorral és a vaníliával összekeverem.
- a krémet hűtőbe teszem, hogy megkeményedjen,
a kihűlt tortát kiveszem a formából, a lehűlt krémmel megkenem és/vagy a krémet a tálaláskor a szeletek mellé kínálom.
- A tortát díszíthetem maradék reszelt répával, reszelt narancshéjjal,
- a mazsolát helyettesíthetem vagy dúsíthatom darabolt, kimagozott datolyával.
Feltöltötte: Barbiel. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!