Császármorzsa zabpehelyből
![]() |
Császármorzsa zabpehelyből
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A zabpehelyre törtem két tojást, picit megsóztam, és összekevertem.
A tojásos masszára öntöttem a tejet, megcukroztam és fél órára állni hagytam. Ez idő alatt a zabpehely kicsit megpuhult.
Serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítettem, és ráöntöttem a császármorzsa masszát. Fedő alatt, kis lángon addig sütöttem, amíg meg nem lehetett fordítani egészben.
Fordítás után kis darabokra törtem, és hagytam, hogy a másik oldala is kicsit megpiruljon.
Fahéjas porcukorral, baracklekvárral tálaltam.
Tudtad-e, hogy naponta minimum 20-25 gramm rostot be kell vinnünk a szervezetünkbe, és ha mindent rostszegény finomliszttel készítesz, akkor kevesebb az esélyed arra, hogy egészséges életmódot élj. Próbáld ki, hogy a süteményekbe zabpelyhet teszel, és a pékáruk közül is a teljes kiörlésűt válaszd.
Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!