2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Farsangi fánk II.

fánk

Farcangi fánk

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 2 dl mandulás rizstej,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 ek cukor,
  • 1 kk só,
  • a sütéshez olaj.

Az elkészítés menete:

A mandulás rizstejet kissé meglangyosítom, elkeverek benne egy evőkanálnyi cukrot, hozzádarabolom a friss élesztőt és hagyom, hogy felhabosodjon.

Közben kimérek 30 dkg lisztet, hozzáadom a sót, a maradék cukrot, és kb 4 ek olajat is hozzácsorgatok.

Ha az élesztő kellően felfutott, így a többi hozzávalóhoz keverem, és könnyű tésztát dagasztok belőlük.

A nyers tésztát meleg helyen hagyom egyszer megkelni, ami kb 20-30 percet vesz igénybe.

Ezek után olajos kézzel kis korongokat készítek a tésztából, a közepüket a mutató és a nagyujjam között kissé összenyomom, majd azonnal bő, forró olajban mindkét oldalát kisütöm.

A sütésnél figyelj nagyon, mert gyorsan sül, nehogy elégjen.

A tetejére porcukrot szórtam, és baracklekvárral tálaltam.

A tetejére is lehet tenni:

Baracklekvárt, fahéjas porcukrot, karamell öntetet, vagy esetleg csokoládé pudingot.

Frissen a legfinomabb. Másnap kicsit szikkadt a tészta, de még ehető... feltéve, ha marad belőle.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes

Feltöltötte: Adrienn

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media