Farsangi fánk II.
![]() |
Farcangi fánk Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A mandulás rizstejet kissé meglangyosítom, elkeverek benne egy evőkanálnyi cukrot, hozzádarabolom a friss élesztőt és hagyom, hogy felhabosodjon.
Közben kimérek 30 dkg lisztet, hozzáadom a sót, a maradék cukrot, és kb 4 ek olajat is hozzácsorgatok.
Ha az élesztő kellően felfutott, így a többi hozzávalóhoz keverem, és könnyű tésztát dagasztok belőlük.
A nyers tésztát meleg helyen hagyom egyszer megkelni, ami kb 20-30 percet vesz igénybe.
Ezek után olajos kézzel kis korongokat készítek a tésztából, a közepüket a mutató és a nagyujjam között kissé összenyomom, majd azonnal bő, forró olajban mindkét oldalát kisütöm.
A sütésnél figyelj nagyon, mert gyorsan sül, nehogy elégjen.
A tetejére porcukrot szórtam, és baracklekvárral tálaltam.
A tetejére is lehet tenni:Baracklekvárt, fahéjas porcukrot, karamell öntetet, vagy esetleg csokoládé pudingot.
Frissen a legfinomabb. Másnap kicsit szikkadt a tészta, de még ehető... feltéve, ha marad belőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Feltöltötte: Adrienn
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!