Diórolád banánnal
![]() |
Diórolád banánnal
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Tészta:
A 6 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral habbosra keverjük.
Eldogozzuk a diót, lisztet és sütőportis a tojások sárgájával.
A 6 tojás fehérjét habbá verjük, és az első masszába óvatosan beleforgatjuk. Vigyázunk, hogy a hab ne törjön meg.
Tűzhely méretű kikent, kilisztezett tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük 180-200 fokon. Akkor kész, amikor könnyen elválik a széle és rugalmas a teteje.
Még melegen nedves konyharuhában rolád alakúra feltekerjük, hűlni hagyjuk.
Krém:
3 dl tejben, 3 evőkanál cukorral és 1 van. cukorral elkeverünk egy zacskó vaníliás pudingport, és sűrű pudingot főzünk belőle.
Kihűlésig kevergetjük, nehogy megbőrösödjön. Aztán hozzákeverünk 10 dkg margarint, 10 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük a krémmel és a közepébe, hosszában érett, de nem puha banánt nyomkodunk. (kb. 2 banán kell hozzá).
Visszatekerjük rolád formára, és csoki öntettel leöntjük.
Legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen. Szülinapi zsúrra, családi ebédhez, vacsorához tökéletes, mutatós desszert.
Felszeletelve tálaljuk.
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!