Csörögefánk
![]() |
Csörögefánk
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A tészta hozzávalóit egy edényben összedolgozom, simára gyúrom.
Mikor már jól összeállt a tészta, kiveszem a tálból és belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. (Körülbelül 3 milliméteresre.) Közben felteszem az olajt melegedni.
Derelyevágóval felcsíkozom a tésztát és kis rombuszokat vágok ki a csíkokból. Ezeknek a rombuszoknak a közepén is vágást ejtek, és áthúzom rajta a tészta egyik sarkát.
Ha minddel készen vagyunk, és az olaj is elég forró, akkor szépen elkezdem kisütni aranybarnára a fánkokat.
Mikor készen vannak, papírtörlőre kiszedegetem, lecsepegtetem a felesleges olajat róluk, majd egy kis tálba vaníliás-fahéjas porcukrot készítek elő, és megszórom az elkészült fánkokat.
Házi barack vagy áfonya lekvárral tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!