2025. március 25., kedd - Irén, Írisz napja

mt

Csörögefánk

Csörögefánk
Csörögefánk

Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt,
  • 1 tojás sárgája (vagy akár maga az egész tojás, csak akkor keményebb lesz kicsit),
  • 1 ek tejföl,
  • 1 csapott ek cukor,
  • 1 csipet só.

Az elkészítés menete:

A tészta hozzávalóit egy edényben összedolgozom, simára gyúrom.

Mikor már jól összeállt a tészta, kiveszem a tálból és belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. (Körülbelül 3 milliméteresre.) Közben felteszem az olajt melegedni.

Derelyevágóval felcsíkozom a tésztát és kis rombuszokat vágok ki a csíkokból. Ezeknek a rombuszoknak a közepén is vágást ejtek, és áthúzom rajta a tészta egyik sarkát.

Ha minddel készen vagyunk, és az olaj is elég forró, akkor szépen elkezdem kisütni aranybarnára a fánkokat.

Mikor készen vannak, papírtörlőre kiszedegetem, lecsepegtetem a felesleges olajat róluk, majd egy kis tálba vaníliás-fahéjas porcukrot készítek elő, és megszórom az elkészült fánkokat.

Házi barack vagy áfonya lekvárral tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media