2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 69.

[1]23456 »

  • Kakaós csiga

    Konyhában » Desszertek

    Az élesztőt a cukrozott rizstejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Tapasztalatom szerint a tészta készítéséhez a kerek dobozos margarin jobb, mert krémesebb, jobban eldolgozható. Előfordulhat, hogy a tészta ragadós, nyúl...
  • Palacsinta

    Konyhában » Desszertek

    A lisztet simára keverjük a száraz hozzávalókkal, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tajszín sűrűségű legyen a tészta. Igyekezzünk teljesen csomómentesre keverni. A bekavart tésztát kb. 15-20 percig pihentetjük.
  • Lucullus sütemény

    Konyhában » Desszertek

    Piskóta alulra: 3 tojásból piskótát készítünk. 3 egész tojást habosra kevernünk 6 evőkanál cukorral, belekeverünk 6 kanál lisztben elkevert 1 mokkáskanál sütőport és 6 evőkanál olajat. Sütőpapírt teszünk a közepes tepsibe, beleöntjük a masszát és megsütjük...
  • Farsangi fánk II.

    Konyhában » Desszertek

    A mandulás rizstejet kissé meglangyosítom, elkeverek benne egy evőkanálnyi cukrot, hozzádarabolom a friss élesztőt és hagyom, hogy felhabosodjon. Közben kimérek 30 dkg lisztet, hozzáadom a sót, a maradék cukrot, és kb 4 ek olajat is hozzácsorgatok. Közben ...
  • Farsangi fánk

    Konyhában » Desszertek

    A tej felét mikróban meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral összekeverjük. A keverést lehetőleg ne fém kanállal végezzük, használjunk műanyag vagy fa kanalat. A lisztet általában szitálni szokás, de én csak úgy kimérem, és a közepébe mé...
  • Brownie

    Konyhában » Desszertek

    A cukrot, sót, lisztet és szódabikarbónát egy tálban összekeverem. Közben egy kis edényben a vizet, a kakaóport, és a vajat összeforralom majd a száraz dolgok elegyéhez keverem. Ehhez adom hozzá a joghurtot, tojást, és a baracklekvárt is, majd alaposan öss...
  • Csörögefánk

    Konyhában » Desszertek

    Lassan itt a farsang, íme egy könnyen elkészíthető fánkrecept. A tészta hozzávalóit egy edényben összedolgozom, simára gyúrom. Mikor már jól összeállt a tészta, kiveszem a tálból és belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. (Körülbelül 3 milliméteresre.)...
  • Karamellás alma

    Konyhában » Desszertek

    Egy kisebb fazékba beleöntöm a cukrot és addig kevergetem, még folyós karamellé nem olvad. Egy tálba előkészítem a mogyorót. Az almákat megmosom, kicsumázom és félbevágom. Nem kell meghámozni, mert különben nem tapad rá a forró karamell. Fsaslikpálcát v...
  • Diós bejgli

    Konyhában » Desszertek

    Bár még nincs karácsony, de egy finom diós beiglit akár most is elkészíthetünk. A fazékban a vízbe elkeverem a cukrot és elkezdem forralni. Ha forr, belekeverem a darált diót, a fahéjat, mazsolát. Folyamatos kevergetés mellett be fog sűrűsödni a töltelék...
  • Mákos bejgli

    Konyhában » Desszertek

    Kevés langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A többi tészta-hozzávalót egy másik edényben összegyúrom, majd hozzáöntöm a felfutott élesztőt és még egyszer, alaposan összegyúrom. Letakarom konyha ruhával, majd meleg helyen közel egy órát pihenni, k...
  • Narancsos-csokis fantázia szelet

    Konyhában » Desszertek

    A lisztet, a darált diót, a sütőport és a cukrot egy közepes keverőedénybe tesszük, és összekavarjuk. A margarint és a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd a száraz hozzávalókra csorgatjuk, és összekeverjük. A masszához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt n...
  • Mikulás süti

    Konyhában » Desszertek

    A piskóta alapanyagait összekeverjük. Először a szárazanyagokat, majd hozzáadjuk a margarint és a tojást. Simára keverjük, majd margarinnal kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, és 180 fokos sütőben néhány percig sütjük. Ha egy fogvájóhoz már nem ragad ...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media