2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Cseresznyemag párna

2023-04-19 23:29:52 - Adrienn

A cseresznyelekvár, cseresznyedzsem készítésekor megmaradt magokat ne dobjuk el. Később jó hasznát vehetjük. Még frissen mossuk meg alaposan, a rajta maradt cseresznyehúst távolítsuk el, és napon szárítsuk meg. A megszárított cseresznyemag évekig eláll, ha nem is kezdünk vele semmit, viszont érdemes kis párnácskákat készíteni belőle, amelyet alkalomadtán csak elő kell vennünk.

Tudva levő ugyanis, hogy a cseresznye magja mikróban is jól melegíthető, és a hőt viszonylag sokáig megtartja. Amolyan sópárna funkciót tölthet be. A gyermek fájó fülére, rakoncátlankodó pocakjára tehetjük, vagy egyszerűen bedughatjuk mellé az ágyba, ha nagyon fázik.

Lehűtve is jó szolgálatot tehet. Ha egy kis zacsiba téve a fagyasztóban tartasz egy cseresznyemag párnát, kisebb sérülésekre gyors elsősegély lehet. Persze, ha van a fagyasztóban mindig szemes borsó, vagy baba, vagy franciasaláta alap, akkor erre nem nagyon van szükség, de tipikusan pont akkor kellene a hűtő párnácska, amikor a fentiek éppen elfogynak. Ilyenkor jön jól a cseresznyemag párnácska.

Cseresznyemag párna
Cseresznyemag párna
Hozzávalók:
  • 8 dkg cseresznyemag,
  • 2 db 12x12 centiméteres anyag,
  • esetleg némi szalag.

Az elkészítés menete:

Varrjunk kis zsákot a textilből, töltsük bele a cseresznyemagot, és varrjuk be a zsákocska száját. Ha szeretnétek, még kis szalagot is tehettek bele a móka kedvéért.

Persze, ha nincs varrógépünk, akkor egy fél pár zokni is megteszi. Csak bele kell tölteni a megszárított magokat, és egy csomót kötni a zokni végére, hogy ne tudjanak kigurulni a magok. A célnak tökéletesen megfelel, csak talán nem annyira esztétikus.

Hogy mire jó még ez a párnácska? Játékra.

Készítsünk belőle többet, hogy gyerekzsúrok alkalmával, vagy szünidőben unaloműzés gyanánt a gyerekek célba dobhassanak vele, tornázhassanak vele, talpuk alatt dörzsölgetve edzhessék a talpizmaikat, hogy a lúdtalpat elkerüljék, fejük tetejére téve tartásjavító sétát gyakorolhatnak vele. És ez még csak néhány a végtelen felhasználási lehetőség közül.

Jó szórakozást kívánok!

Ha neked még nincs cseresznyemag párnád, és szívesen vásárolnál, itt megteheted.

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media