2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Lángos

lángos

Lángos

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 2,5 dl víz,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 tk cukor,
  • 1 kk só,
  • a sütéshez olaj.


Az elkészítés menete:

Cukros vízben az élesztőt felfuttatom, majd belekeverem a többi hozzávalót is. Lágy tésztát dagasztok.

A nyers tésztát meleg helyen hagyom egyszer megkelni, ami kb 20-30 percet vesz igénybe.

Ezek után olajos kézzel kis halmokat készítek a tésztából, amiket gyengéden két kézzel megnyújtogatok, és forró olajban mindkét oldalát kisütök.

A sütésnél figyelni kell nagyon, mert nagyon gyorsan megéghet.

A tetejére feltétet teszek, és még melegében tálalom.

A feltét lehet:
  • Tejkedvelőknek: Reszelt sajt, tejföl.
  • Tejérzékenyeknek: Sült sonka, fokhagymás olaj, sült hagymakarikák.
  • Édesszájúaknak: Fahéjas porcukor, nutella, lekvár, csokiöntet.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media