Lángos
![]() |
Lángos Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Cukros vízben az élesztőt felfuttatom, majd belekeverem a többi hozzávalót is. Lágy tésztát dagasztok.
A nyers tésztát meleg helyen hagyom egyszer megkelni, ami kb 20-30 percet vesz igénybe.
Ezek után olajos kézzel kis halmokat készítek a tésztából, amiket gyengéden két kézzel megnyújtogatok, és forró olajban mindkét oldalát kisütök.
A sütésnél figyelni kell nagyon, mert nagyon gyorsan megéghet.
A tetejére feltétet teszek, és még melegében tálalom.
A feltét lehet:- Tejkedvelőknek: Reszelt sajt, tejföl.
- Tejérzékenyeknek: Sült sonka, fokhagymás olaj, sült hagymakarikák.
- Édesszájúaknak: Fahéjas porcukor, nutella, lekvár, csokiöntet.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!