Szőlőpép 9 hónapos kortól
A fehér szőlő leve és húsa nagyon jó emésztést-segítő, így a székrekedős babáknak kifejezetten javasolt. Nem csak az emésztőrendszert, de a vért is nagyszerűen tisztítja.
A sötét színű szőlők antioxidáns hatásuk révén a szervezetben található szabadgyököket megkötik, így segítenek a szervezetnek az egészség megőrzésében. A szilva után a második gyümölcs, amely a rák betegség megelőzésében kiemelt helyen szerepel.
A szőlő magas cukortartalmával fokozza erőnlétünket, és természetes C-vitaminjával erősíti az immunrendszerünket.
![]() |
Szőlőpép (9 hónapos kortól) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A szőlőfürtöt alaposan mossuk meg és a szemeket szedegessük le róla.
A szőlőszemekről húzzuk le a héját, és szedegessük ki belőle a magokat.
Ha szükséges, egy villával nyomkodjuk össze a szőlő húsát.
Válasszunk nagyobb szemű, nemes szőlőt, azzal könnyebb dolgozni. A kisebb szeműekből inkább készítsünk szőlőlevet, mustot.
Jó étvágyat kívánok!
Töltsd fel Te is kedvenc receptjeidet!