Rakott kel (10 hónapos kortól)
![]() |
Rakott kel 10 hónapos kortól Hozzávalók:
Elkészítés: kb. 45 perc
|
Az elkészítés menete:
A hagymákat megtisztítjuk és a olajon megdinszteljük. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz az íze.
A darált húst rátesszük, picit sózzuk, és puhára pároljuk a húst is.
A káposztát annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzünk, majd leveleire szedjük.
Tűzálló edény alját olajjal megkenjük, majd egy réteg káposzta levelet teszünk rá.
A káposztalevélre egy réteg húst rétegzünk, amit ismét káposzta követ.
Addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tejfölt teszünk, és sajtot reszelünk, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Nem csak a családnak nagyon finom, de a babának is nyugodtan adható.
A rétegek közé párolt rizs réteg is tehető.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!