Szelídgesztenye sütése
Itt van az ősz és lassan a tél is. Ezeknek az évszakoknak elengedhetetlen hozzátartozója a sült gesztenye, melynek finom illata ebben az időszakban a város különböző pontjain gyakran megcsaphatja orrunkat. Otthonunkban is roppant egyszerűen el tudjuk készíteni ezt a finomságot.
![]() |
Szelídgesztenye sütése
(7 hónapos kortól)
Hozzávalók:
|
Vásárlás során győződjünk meg arról, hogy ne legyen doh szaga a gesztenyének, ne legyen kukacos, és túlságosan kiszáradt se.
Nagyon sokféle praktikája, trükkje van a szelíd gesztenye sütésének, most egy teljesen átlagos formáját mutatok be.
Jól megmosom, megtisztítom a gesztenyét, majd egy tál vízben 1-2 órát áztatom, hogy megpuhuljon és hogy magába szívjon egy kis nedvességet, így sokkal finomabb lesz.
Áztatás után kis hegyes késsel a gesztenye domborúbb oldalán a héjába egy-egy X -et vágok bele.
Tűzálló tepsibe beleszórom, majd egyenletesen eloszlatom és előmelegített, forró sütőbe berakom sülni majdnem maximum hőmérsékletre.
A sütési idő változó. Lehet 25 perc is de akár 1 óra is. Akkor sült át a gesztenye ha a bevágásnál a barna héj felpöndörödik, és könnyedén leválaszthatóvá válik.
Amennyiben kisbabánknak szeretnék adni gesztenyét, érdemes belőle pépet készíteni. A gesztenyét átpasszírozzuk, majd babatej hozzáadásával összepépesítem az egészet.
Sokan csak egyszerűen ketté vágják a gesztenyét és főzni kezdik.
A főzés során a gesztenye héjából kifordul a gesztenye húsa, így könnyen feldolgozhatóvá válik. Néhány perc főzés után érdemes leszűrni és a héjat a hústól külön válogatni.
Ha a kiválogatott gesztenyehús még nem elég puha, friss vízben tovább főzzük, majd pépesítjük a gyermekeknek.
A cikket BettyBlue írta.
Töltsd fel Te is kedvenc bébiétel- és egyéb receptjeidet!