2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 42.

« 1[2]34 »

  • Pestos tészta

    Konyhában » Főételek

    Amennyiben nincs időtök, vagy a napotok nem úgy alakul, ahogy azt elterveztétek, egy hipergyors ebéd, vagy vacsiötlet: A tésztát sós vízben megfőzöm, a tészta vizéből kb. 1-2 decit félre teszek, a többit leöntöm. Amennyiben zacskós pestot vásároltok, szüks...
  • Gombás gombócok

    Konyhában » Főételek

    Újra egy gyors és fincsi "ropogtatnivaló" a gyerkőceinknek. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon sóval, borssal, petrezselyemmel (én egy pici grillfűszert szórok hozzá, hogy pikánsabb legyen), tört fokhagymával puhára pároljuk. A f...
  • Túrós tészta

    Konyhában » Főételek

    Igazi házias étel, gyerekek nagy kedvence, de a felnőttek sem vetik meg! Ízlés szerint édesen vagy sósan fogyasztható! A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm. Figyeljünk oda, hogy ne fűzzük szét a tésztát, inkább legyen "al dante". Egy tálban összekeverem a...
  • Káposztás hústekercs

    Konyhában » Főételek

    Kicsit időigényes de nagyon finom főfogás akár vasárnapi ebédekre. A káposztaleveleket pár percre forrásba lévő, sós vízbe helyezem, majd lecsöpögtetem, megszárítgatom, a levelek főlevelét késsel elvékonyítom, mintha töltött káposztát csinálnék. A pulyk...
  • Pisztráng mamakrumlival

    Konyhában » Főételek

    Nagyon izletes étel...akár nagypénteken is fogyaszthazó!!! A pisztrángot beírdaljuk ujjnyi vastagságokkal. Befüszerezzük só, bors és fokhagyma keverékkel, és fóliában, hűvös helyen érleljük néhány órát. Forró olajban megsütjük a kukoricalisztbe forgatott...
  • Tepsis csirke

    Konyhában » Főételek

    Nem feltétlenül ünnepi ínyencség, nálunk az egész család bármikor szívesen fogyasztj! Ráadásul Update 1-es kódú étel! :) A csirkét darabjaira vágjuk és/vagy a combokat megmossuk, leszárogatjuk, némi tengeri sóval bedörzsölve mindegyik darabot körbetekerjük...
  • Bolognai spagetti

    Konyhában » Főételek

    Finom olaszos egytálétel. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és serpenyőben elkezdem pirítani még üveges nem lesz. Majd hozzáadom a darált húst.  Folyamatos kevergetés közben addig sütöm/pirítom még a hús ki nem "fehéredik" és már nem ragad össze. Közben...
  • Göcseji Dödölle

    Konyhában » Főételek

    Ritkán találkozom olyan emberrel, aki nem szereti a hagyományos, házias ízeket. Én is a hagyománytisztelők táborába tartozom. Előszeretettel készítem és fogyasztom a magyar, és göcseji lány révén, főleg a göcseji parasztételeket.
  • Brokkolis tészta

    Konyhában » Főételek

    Nálunk mindig kell, hogy legyen valami tésztás étel. Nem túl nagy lelkesedésemre, egyik gyermekem folyton tésztáért kiált, ezért aztán legtöbbször kénytelen vagyok improvizálni valami "tésztáravalót", hogy ne egye már mindig azt a paradicsomos olasz gyönyö...
  • Kapros tészta

    Konyhában » Főételek

    A tésztát sós vízben megfőzöm, közben olajon megpárolom az apróra vágott vöröshagymákat, picit megsózom, majd ráhintem a kaprot, gombát, kukoricát. 5-10 percig főzöm, majd belerakom a három campingsajtot és addig főzöm, ameddig teljesen fel nem olva...
  • Sonkás tészta

    Konyhában » Főételek

    A tésztát sós, enyhén olajos vízben megfőzöm. Közben a sonkát apróra felkockázom, és egy edényben a tojással, a tejföllel, a mustárral és a fűszerekkel összeturmixolom. Amikor a tészta megfőtt, leszűröm és a sonkás masszába forgatom. Egy tűzálló tálba tesz...
  • Csirkepaprikás csirkeszárnyból

    Konyhában » Főételek

    A csirkeszárnyakat megmosod, megtisztítod a rajta maradt tollpihéktől, és akár fel is darabolhatod, ha jobban szereted úgy. Van, aki csak összeforgatja a szárnyakat és amolyan kis háromszögeket csinál belőle. Ki, hogy szereti. A szalonnát felteszem a tűzre...

« 1[2]34 »

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media