2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...1213141516[17]1819202122... »

  • Virslis kifli tejmentesen

    Konyhában » Sós apróságok

    A meglangyosított, cukrozott rizstejben az élesztőt pár perc alatt felfuttatom. A liszthez keverem a sót, a borsot és a puha margarint. Beleöntöm a felfutott élesztőt, és ruganyos tésztává dagasztom. Ha szükséges, még pici lisztet vagy vizet adok hozzá. Me...
  • Casino tojás

    Konyhában » Előételek

    A tojásokat kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük. A kenőmájast összekeverjük mustárral, tejföllel, sóval, borssal, ez lesz a tojás tölteléke. A tojást ezzel megtöltjük, és összetapasztjuk. A mosott salátát leveleire szedve tálcára tesszük, ez lesz az alap....
  • Tehéntúrós süti narancs darabkákkal

    Konyhában » Desszertek

    A tojások fehérjét külön választjuk, és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a többi alapanyagot (óvatosan, hogy a hab ne törjön össze), majd zsírozott, lisztezett tepsibe tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, a tésztát vízszintesen kétfele vágjuk, és a köv...
  • Pisztráng mamakrumlival

    Konyhában » Főételek

    Nagyon izletes étel...akár nagypénteken is fogyaszthazó!!! A pisztrángot beírdaljuk ujjnyi vastagságokkal. Befüszerezzük só, bors és fokhagyma keverékkel, és fóliában, hűvös helyen érleljük néhány órát. Forró olajban megsütjük a kukoricalisztbe forgatott...
  • Tepsis csirke

    Konyhában » Főételek

    Nem feltétlenül ünnepi ínyencség, nálunk az egész család bármikor szívesen fogyasztj! Ráadásul Update 1-es kódú étel! :) A csirkét darabjaira vágjuk és/vagy a combokat megmossuk, leszárogatjuk, némi tengeri sóval bedörzsölve mindegyik darabot körbetekerjük...
  • Petrezselymes zöldborsóleves

    Konyhában » Levesek

    A zöldborsó B1, B2, és C vitaminban gazdag zöldségünk. Fogyasszuk bátran, most leves formájában. Az elkészítés menete: Egy magas falú edényben a borsót és a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát kevés olajon elkezdem pirítani. Mikor már félig kész,...
  • Mandulás muffin

    Konyhában » Desszertek

    Fél óra alatt elkészíthető, könnyű desszert! A gyerekek imádni fogják! A hozzávalókat egy tálban szépen összekavarom. Fontos hogy a margarin folyékony legyen, így nem lesz csomós a tészta. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A muffin sütő tepsin (ami lehet sim...
  • Hidegtál

    Konyhában » Előételek

    Nálunk minden ünnep, családi összejövetel része a hidegtál. Bár nem vagyunk szakácsok, de sokak szerint jól és mutatósan készítjük el. Ezek a tálak a gyerek keresztelőjére készültek 30 főre - mondanom se kell, hogy minden elfogyott.
  • Tonhal saláta

    Konyhában » Előételek

    Könnyen elkészíthető, egészséges, laktató étel. Egy nagyobb mély tálba beletépkedem a salátaleveleket, majd hozzáadom megtisztított, felkockázott paradicsomot és uborkát. Adok hozzá mondjuk 3-4 ek. konzervkukoricát és olívabogyót. Végül rászedem a tonhalat...
  • Sajt Fondue

    Konyhában » Előételek

    Felkockázom az összes sajtot, majd egy tűzálló magasabb falú edénybe beleöntöm a bort és hozzáadom a sajtkockákat. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem. Ha van speciális fondue készletünk akkor az egényt egy tartóra, égő mécses felé hely...
  • Diplomata krémes

    Konyhában » Desszertek

    Ez a süti nagyon könnyű, habos sütemény, az ízei harmonikusak, nem túl édes. A krémje leginkább a hagyományos krémes ízére hasonlít. Tökéletes vendégváró finomság.  Az elkészítés menete: A 8 tojás sárgáját a 2-3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Amikor e...
  • Humusz, azaz csicseriborsó krém

    Konyhában » Előételek

    Az előre beáztatott, vagy konzerv csicseriborsót felteszem egy edénybe puhára főni, ez kb. 1-1,5 óra. Ha túl sűrű lenne a pép, a csicseriborsó főzőlevével hígíthatok rajta, később ez úgyis össze fog állni. Hűtőbe teszem pár órára. Tálalásnál egy nagy tálba...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media