Virslis kifli tejmentesen
Virslis kifli
Hozzávalók:
- 2 dl rizstej
- 1/4 kocka élesztő
- 1 tk cukor
- 25 dkg liszt
- pici só, pici bors
- 2,5 dkg tejmentes margarin
- kevés víz
- 1 ek tojáspótló por
A tészta töltéséhez:
- egész, félbe- vagy negyedbe vágott virsli
A meglangyosított, cukrozott rizstejben az élesztőt pár perc alatt felfuttatom.
A liszthez keverem a sót, a borsot és a puha margarint. Beleöntöm a felfutott élesztőt, és az egészet ruganyos tésztává dagasztom. Ha szükséges, még pici lisztet vagy vizet adok hozzá.
Meleg helyen egyszer hagyom megkelni. Ez kb. fél órát vesz igénybe, aztán 4-5 mm-esre nyújtom, és pizzaszeletelővel 2 centiméteres csíkokra vágom.
A tésztacsíkokat tejmentes virsli köré csavarom. A végeit jól összedolgozom, hogy ne legyen lukas.
A 2 deciliteres rizstej maradék fél deciliterét, 4 ek vizet és 1 ek tojáspótló port simára keverek, és a kész kiflik tetejét megkenem vele.
Nem tejérzékenyek sajtot, olajos magvakra nem érzékenyek tökmagot, napraforgómagot vagy szezámmagot szórhatnak a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütöm.
Ha sokan várják, hogy a virslis kifli elkészüljön, de kevés otthon a virsli, akkor akár félbe, vagy negyedbe is vághatod az egész virsliket, így több kifli készíthető.
Jó étvágyat kívánok!
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Feltöltötte: Adrienn