2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Virslis kifli tejmentesen

virslis kifli

Virslis kifli

Hozzávalók:

  • 2 dl rizstej
  • 1/4 kocka élesztő
  • 1 tk cukor
  • 25 dkg liszt
  • pici só, pici bors
  • 2,5 dkg tejmentes margarin
  • kevés víz
  • 1 ek tojáspótló por

A tészta töltéséhez:

  • egész, félbe- vagy negyedbe vágott virsli
Az elkészítés menete:

A meglangyosított, cukrozott rizstejben az élesztőt pár perc alatt felfuttatom.

A liszthez keverem a sót, a borsot és a puha margarint. Beleöntöm a felfutott élesztőt, és az egészet ruganyos tésztává dagasztom. Ha szükséges, még pici lisztet vagy vizet adok hozzá.

Meleg helyen egyszer hagyom megkelni. Ez kb. fél órát vesz igénybe, aztán 4-5 mm-esre nyújtom, és pizzaszeletelővel 2 centiméteres csíkokra vágom.

A tésztacsíkokat tejmentes virsli köré csavarom. A végeit jól összedolgozom, hogy ne legyen lukas.

A 2 deciliteres rizstej maradék fél deciliterét, 4 ek vizet és 1 ek tojáspótló port simára keverek, és a kész kiflik tetejét megkenem vele.

Nem tejérzékenyek sajtot, olajos magvakra nem érzékenyek tökmagot, napraforgómagot vagy szezámmagot szórhatnak a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütöm.

Ha sokan várják, hogy a virslis kifli elkészüljön, de kevés otthon a virsli, akkor akár félbe, vagy negyedbe is vághatod az egész virsliket, így több kifli készíthető.

Jó étvágyat kívánok!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes

Feltöltötte: Adrienn

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media